tiistai 11. toukokuuta 2010

#311 BJJ - Keith Florian

Florian Martial Arts Center on noin 10min matkan päässä hotellilta ja siellä on sinisten ja ylempien treenit sopivasti klo 20:00-> illalla, joten pitkän työpäivän päätteeksi oli mahdollista mennä painimaan, kun muut suunnistivat pubeihin - joskin yksi asiakas paineli minun kanssa samaa matkaa MIT:n tangokerholle vääntämään tangoa - propsit kaverille.  

Saavuin paikalle ja kurkkasin ikkunasta. Sali oli kooltaan kutakuinkin puolet Hipkon kontulan salista. Lattialla oli hyvät Zebran matot ja muutenkin salilla vaikutti olevanhyvä tunnelma. Salin nurkassa Keith (Kennyn veli) Florian ja muutama kaveri katselivat youtube videoita ja tatamilla oli menossa alkeistunti ruskeavyön vetämänä. 

Esittäydyin ja minut toivotettiin tervetulleeks. Täytin lomakkeen, jossa luovuin kaikista korvausvaatimuksista, jos sotain sattuisi ja vakuutin, että olen terve ja minulla on vakuutus. Kävin vaitamassa Gi:n päälle ja odottelin tatamin reunallla tunnin alkua. 

Alkulämmittelyt olivat aika olemattomat. Keith sanoi, että lämmittelkää ja porukka vähän venytteli ja rupatteli. Itse vedin perus "luciopyöritykset". Tekniikkana katsottiin perus guardin avaus alhaalta (polvi keskelle, jalat aukeavat L-muotoon...) Uutena yksityiskohtana minulle oli, että käsijoka painaa jalkaa auki, painaakin polven alapuolelta. 

Toisena tekniikkana otettiin polvi keskelle avaus pystystä. Takin liepeistä kiinni ja kädet kainaloon. Työnnetään pehvaa taaksepäin ja sitten vasta noustaan ylös. Polvi ei mene kaverin häntäluutakohtia, vaan ennemminkin omaa rintaa kohti. Istutaan alas ja kun guardi aukeaa, niin oma polvi äkkiä ylös ja posture. Sitten vähän tehtäväsparria avoimen guardin pitämistä. 

Sparrit - normaalisparria suljetusta guardista: Ensimmäinen pari oli purppuravöinen painijan näköinen kaverin, jolla oli älyttömän tiukka peli ja taipumus gi-kuristuksiin. Ninja choke tuli taas tutuksi, vastaanottajan puolelta ja kellokuristuksen voi näköjään tehdä kyljeltään...

Sinivöinen kaveri lähti avaamaan päivän avauksella ja pääsi halfguariin, kovan smashäyksen päätteeksi sain sweepattua oldschool-sweepillä (kiitos Timo vielä kerran siitä, jalan käyttövinkistä kaverin ylös tuomiseksi) ja siitä siirryin sivusidonnan kautta northsouthiin. Hain massimon illallista, mutta kaveri roikkui terrierin lailla kuristavassa kädessä ja en saanut kuristettua. Yritin siirtyä kimuraan, mutta annoin sen verran tilaa, että kaveri pääsi polvillee ja mursusi minut selälleen pitämään guardia. Jonkin aikaa pidin guardia ja sitten kaveri tuli halfguardiin sitten loppui aika. 


Toinen sinivöinen kaveri. Pidin suljettua guardia aika pitkään, sitten sain ristikuristuksen, mutta se meni jonkin verran leuanpäälle, jota en nähnyt ja kun aloin kiristämään, niin kaveri mutisi, että on leuan päällä ja päästi irti. Aloitettiin alusta ja kaveri lähti avaamaan päivän avauksella. Yritin sweepata pari kertaa (viidenkympin seepillä ja jacare-sweepillä), muta kaverilla oli hyvä base ja sitten kaveri pääsi halguardiin ja piti hyvin smashiä, kunnes pääsin syvään halfguardiin, mutta sitten loppui aika. 


Menee oma peli ihan sekaisin näiden maasta avaajien kanssa. Olen tottunut, että omalla salilla lähes kaikki avaavat guardia pystystä, niin huomasin täällä, että alhaalta avaamisen counterit ovat todella huonolla tolalla. Pitääpä tutkia asiaa...

Tunnin jälkeen kaverit alkoivat pestä tatamia ja samalla desifioivat sen. Minua kummasttaa salilla ei ollut suihkua - asia minkä olen huomannut muillakin Amerikkalaisilla BJJ-saleilla. Ei auttanut kuin painella äkkiä hotellille suihkuun ja lavuaarissa pukua nyrkkipyykkäämään, jos tulisi vielä toine mahdollisuus treenata. 



1 kommentti:

bantza kirjoitti...

Eihän siellä salilla nyt suihkua voi olla. Ihan turhahan se olis, ku siellähän pitäs olla alasti ja joku vois vaikka nähdä!