sunnuntai 22. elokuuta 2010

#341 BJJ Sunnuntaiklubi

Tänään oli sitten ensimmäinen sunnuntaiklubi ja vaikka jännittikin, että joudunko treenaamaan paininuken kanssa, niin paikalle oli saapunut hyvä porukka. Meitä oli neljä paria minun lisäksi ja ideana oli siis, että käydään ensin läpi tekniikat ja sitten kaikki treenaavat parinsa kanssa. Kun Gracie Combatives on käyty läpi, niin voi olla, että keksitään uusia teemajuttuja, mutta palataan niihin keväällä. Nyt vedetään "oldschool gracie jiu jitsua" sunnuntaisin!

Löysin Intro videon, missä Gracien veljekset kertovat mistä on kyse... joskin "klubilla" kävijät eivät ole ihan aloittelijoita, joten voidaan vähän soveltaa ja tehtäväsparrata enemmän yms. Noista "sininen vyö videoita lähettämällä" ja muista markkinointikuvioista en sano mitään :I keskitytään me vain sarjan tarjoamiin hyviin tekniikoihin. Hienoa kuitenkin käydä läpi BJJ:n itsepuolustuspuoli, niin kuin sen lajin kehittäjät ovat tehneet.

Tänään käytiin läpi samat kolme peruspakenemista mountista siltaamalla ja siitä perus guardin ohitus ja mountiin, mitkä kävin junnujenkin kanssa perjantaina. Katsottiin yksityiskohtia ja tehtiin tekniikat sillä ajatuksella, että vastassa ei ole jiujitsuka vaan snagarilyöjä. Lopuksi laitettiin toiselle nyrkkeilyhanskat ja ukko mounttiin. Tarkoitus oli merkata hanskoilla lyöntipaikkoja - ei siis takoa kaveria siniseksi. (=treenata)

Minulla oli ainakin todella hauskaa paeta alta mountista lyövää kaveria vastaan. Mainiota oli huomata, miten hyvin tekniikat toimivat ja miten pienet virheet omassa toiminnassa saattoivat antaa lyöjälle juuri tarvitsemansa tilan päästä lyömään. Todella virkistävää treenata välillä itsepuolustusmielessä BJJ:tä.

Ensi sunnuntaina kerrataan tämän viikon jutut ja otetaan ensimmäinen hyökkäys, eli americana-lukko mountista, jossa on paljon mainiota yksityiskohtia, millä estää kaverin vastasiltaaminen jne.

Tunnin perään jäätiin vielä joogaamaan... ja nyt on hyvä olo kropassa. Loistava setti.

Pitää toivoa, että muillakin oli yhtä hauskaa, jotten ole ensi viikolla paininuken kanssa kahdestaan. Niihin töpökäsiin on kurja vääntää americanaa. ;). Mukaan voi tulla vaikka tänään olisikin jäänyt väliin. Kerrataan aina edelliset + nämä perustuvat BJJ-perusteisiin, joten ei ole pihalla vaikka pääsisikin vain silloin tällöin käymään (kunhan on jonkin verran treenannut).

Ei kommentteja: