keskiviikko 4. elokuuta 2010

#334 NoGi - Jesse

Lähdin koeponnistamaan kylkeä kalsaripaini-treeneihin, kun se kesti eilen astanga joogan aika hyvin. Ajattelin, että sillä pystyy ainakin drillaamaan kevyesti. Tehtiin lämmittelynä aivan hullun hyvä "säkkijumppa", mihin Jesse oli kehittänyt kuntopiirimäisesti erilaisia BJJ:hin liittyviä voimaharjoitteita nyrkkeilysäkin kanssa. Tuli hiki ja tuntui hyvältä.

Tekniikkana vedittiin sweeppejä halguardista lockdownilla ja ilman - old school, electricchair lockdownista ja sitten samat ilman lockdownia.

Kylki tuntu ei kiusannut ihmeemmin lähinnä arasti ja uskaltauduin lähtemään kevyeen sparriin, kun Harri lupasi hissutella erän ja päästiin pyörimään. Erittäin outoa sparrata ilman pukua, kun en oli NoGi:tä kokeillut kuin muutaman kerran yli kolme vuotta sitten. Oli yllättävän hauskaa ja eteenkin Darcejen haku oli kerta luokkaa helpompaa, kuin puvun kanssa. Harri otti n+1 jalkalukkoa minulta. :) Seuraavat kaksi erää sparrasin Jessen kanssa, joka myös ystävälliseti otti kevyesti, joten sain vallan mainiot treenit.

Vaikka olen tavannut monta hyvää opettajaa maailmalla treenejä kiertäessä niin ei voi kyllä kuin myhäillä, että meillä on Jesse Hipkossa vetämässä treenejä. Älyttömän hyvin suunniteltuja kokonaisuuksia ja hyvää opetusta. Tässä tilanteessa ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. :)

Huomenna tulee mustetta nahan alle, joten kylki pääsee muutamaksi päiväksi lepäämään ja sitten alkuviikosta taas matolle.

2 kommenttia:

Peter kirjoitti...

Hienoa, että viihdyit lukkopainitreeneissä!

Mä olen pitkään ollut sitä mieltä, että kalsari- ja rättitreenit ovat itse asiassa saman lajin kaksi eri ilmenemismuotoa, ja moloempia pitää harjoitella. Sitä paitsi treenimotivaatio pysyy ainakin mulla parempana silloin, kun saa vaihtelua ohjelmaan.

Nyt vain mustanaamiokalsarit ja Tapout-paidat kehiin, ja annat "miespainin" viedä mennessään!

PS. Samaa mieltä siitä, että Jesse on ehkä maailman gurkoin opettaja.

Kristian kirjoitti...

Joo, oli kivaa. Olen vain katsonut että rättipainissa on tarpeeksi "haastetta", niin että en ole halunnut sekoittaa itseäni NoGi treeneillä.

Roy Harris sanoi, jossain haastattelussa, että se suosittelee treenaamaan räteillä purppuraan asti ja sitten voi alkaa treenaamaan rinnalle NoGi:tä. Näin on ehtinyt rakentumaan hyvä perusta.

Tiedä sitten... :)