maanantai 11. lokakuuta 2010

#364 BJJ - Jesse

Drillailtiin single leg guardia ja suoriakäsilukkoja yms. ja sitten sparrattiin reilu tunti Jessen kanssa putkeen. (no käytiin me juomassa välillä). Viime viikon sessiosta kävin päässä läpi, miksi Jesse sai rikottua posturen niin helposti kun lähdin suljetusta guardista. Keskityin tasapainoon ja grippien rikkomiseen, sekä käytin Victor Estiman perusteista napattuja vinkkejä ylös nousussa - rinnalla kauluksilla oleva käsi tuodaan lähes kaulalle samalla kun toinen käsi pitää hihasta ja saman puolen jalka astuu, niin että kaulalla oleva käsi ottaa kunnolla tukeä seisomaan noustessa. Kun ollaan pystyssä niin reipas "deadlift" ja vedetään hihasta kiinni oleva käsi niin, että oma kyynerpää menee kaverin polven yläpuolelle ja laittaa siitä painetta nojaamalla siihen suuntaan. Avataan toisella kädellä. Tuntui toimivan jo paremmin.

Kokeilin myös Conan-avausta (video alla). Muuten sitten taputtelin tasaiseen tahtiin, mutta sain sentään yhden toeholdin (jippii, joskin oltiin jo jäähdyttelymoodissa ja ainakin minä ihan tasaraha)

3 kommenttia:

Ishi-Pete kirjoitti...

Mäkin koklasin conania tänään vapaavuorolla. Onnistui avaamiseen asti. Sitten oltiin halfguardissa.

Kristian kirjoitti...

Avaaminen ja ohitus onkin kaksi eri asiaa (jotka tosin liittyvät todella tiukasti yhteen). Eli onnistuit avaamisessa, nyt pitää vaan liittää siihen toimiva avaus. :D tai sitten menee halfguardiin ja ohittaa halfguardin (siitä voi lopettaakin) :)

Ishi-Pete kirjoitti...

Käsi vielä arka ja muutenkin ote kateissa. Aurinko paistoi silmään ja avaimet painoivat taskussa... :P

Oli aika varovaista painia multa muutenkin.