sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Junnu- ja joukkue-SM:t

Hipkolla meni ihan mukavasti

BJJ-junnu SM-kisoissa Robert Haltunen ja Henri Laamanen voittivat kultaa. Aukusti Arjas voitti hopeaa ja Roni Halttunen pronssia. Aikuisten joukkue sm-kisoissa miehet sinivöiset -76 hopeaa (Esko Mäkelä, Nuri Masaud, Mika Kulonen, Mika Kämäräinen ja Jani Tarvainen). Junnuissa Hipko oli toiseksi paras seura häviten tällä kertaa Takadolle. (viime vuonna se oli Heracles)

Tuomarina olin nyt enemmän matolla kuin Finnih openissa. Junnuissa oli vielä mukavaa ja helppo tuomaroida, mutta aikuiset olivat välillä sellaisia väkkäröitä, että alkoi hiki valua kun keskittyi siihen, että kuka lähti mistä ja päätyi mihin. Jouduin kerran korjaamaan tuomiota, kun annoin pisteet liian aikaisin ja tilanne muuttuikin scrambleksi, mutta mieluummin korjaan, kuin jätän väärän tuomion voimaan. Tästä sitten sai tietenkin kuulla, mutta -> "The mat referee is the highest authority on the mat and has the authority to disqualify competitors durring the match. No one can overturn his decision."

Päivän ehkä hienointa antia oli minusta Takadon junnun Jim Hagströmin perus-jiujitsu millä hän haki voitot lähes kaikista matseista. Ristikuristuksen eri variaatioita guardista.. Sitä oli hienoa katsella.

Ei kommentteja: