tiistai 26. huhtikuuta 2011

Pablo Popovitch Halfguard Sweep

Tässä hyvä halfguard sweep Pablo Popovitchltä mitä tehdä, kun olet menossa syvään halfguardiin ja kaveri oikaiseekiin "väärän" jalan. Videossa tosin viedään kaveri tarkoituksella tuohon positioon, mutta itse aina sillointällöin joudun tuohon positioon, kun olen hakemassa "tavallista" syvää halfguardia.

2 kommenttia:

Vesa kirjoitti...

Eli jos on käänteinen deep half, niin tee tekninen ylösnousu. Itse olen tehnyt sellaisen tekniikkaoppaan päässäni, että jos päällä olevan jalka ns. keventyy missä tahansa tilanteessa, niin tee tekninen ylösnousu ja jalka mukaan. Käy muistisääntönä monelle sweepille. :P

Kristian kirjoitti...

Joo juuri noin... Jesse aikoinaan opetti tuon minulle ja siinä on pari ykstyiskohtaamitkä kannattaa pitää mielessä. Ensimmäinen on tuo shrimppaus taakse, jotta saa polven siihen väliin ja sillä tehtyä tilaa tekniselle ylösnousulle.

Toinen on se, että ylösnoustessa pitää olla tarkkana triangelin kanssa. Lauri vetäisi minut kerran mallikkaaseen triangeliin, kun olin nousemassa ylös ja jätin kyynerpään auki, niin että siitä mahtui sujauttamaan jalan läpi. Toinen jalkahan on jo valmiiksi olkapäällä. :)