keskiviikko 11. toukokuuta 2011

#438 BJJ - Vitor Vienna (Wand Fight Team - Las Vegas)

Olen työmatkalla täällä Las Vegasissa ja tänään muut lähtivät rilluttelemaan ja minä lähdin Wanderlei Silvan Wand Fight Team salille treenaamaan. Kello 1800 oli agendassa Brasilian Jiu Jitsua puvun kanssa, joten tähtäsin siihen.

Wand Fight Team sali on aika lähelle Vegasin pääkatua (The Strip), jolla kaikki suurimmat kasinohotellit ovat. Taksi hotellilta salille kesti noin 10 minuuttia ruuhka-aikaan ja maksoi 20 dollaria. Kävelin salin pihaan ja salin edessä on Wand rekkarilla oleva Aston Martin, joten herra on luutavasta paikalla.


Kävelen sisään respaan ja esittelen itseni siksi suomalaiseksi, joka otti pari viikkoa sitten yhteyttä sähköpostilla. Tiskin takana oleva neiti ilmoittaa, että on onnen päiväni, koska "the man is in the house". Kurkkaan kulman ympäri ja siellähän se legendaarinen axe murderer  marssii tatamilla ja vetelee ajankuluksi kiertopotkuja säkkeihin (awesome) ja juttelee Vitor Viennan kanssa. 


Kävelen pukuhuoneeseen joka on amerkan tyyliin, todella pieni saliin verrattuna - suunnilleen Vuosaaren pukkarin kokoinen plus suihkut. Täällä tuntuukin olevan tapana, että treenin jälkeen hypätään autoon ja ajellaan kotiin suihkuun. 

Vaihdoin puvun päälle ja menin tatamille odottelemaan treenien alkamista. Vitor huomasi minut ja käveli paikalle tervehtimään. Kerroin että olen Kris suomesta, jolloin Vitorin ilme kirkastui ja hän alkoi innoissaan kertomaan, että hänellä on hyvä ystävä kotikaupungistaan Vitoriasta, joka asuu suomessa opettamassa BJJ:tä. Sanoin, että juu Lucio on minun opettaja ja lähetti terveisiä (Lucio kuuli, että olen menossa tänne ja kertoi jo etu käteen, että ovat olleet molemmat Jamelaon oppilaita ja ovat hyviä kavereita). 

Treenit alkoivat ja paikalla oli vähän toista kymmentä oppilasta - suurimmaksi osaksi valkovöitä, muutama sinivöinen ja yksi purppura minun lisäksi. Alkulämmittelyinä vedettiin vedus piirihölkkää, katkarapuja, ukemeita ja 150 vatsalihasta. Sitten alettiin tehtäväsparraamaan - ensin kahden ja puolen minuutin eriä, niin että kaveri oli selässä, sitten halfguardissa ja viimeisenä sivusidonnassa. Otin todella rauhallisesta ja pidin positioni ja keskityi ollessani päällä rentoon hallintaan.

Tämän jälkeen sparrattiin 3x5min pystystä, joista otin kaksi erää purppuran kanssa ja keskityin guardin pitämiseen ja varmojen paikkojen etsimiseen - erittäin tasaväkistä. Kaveri pysyi guardissa koko erän ja toisessa erässä pyörittiin vähän vapaammin. Viimeinen erä oli minua selvästi kevyempi valkovöinen nuori kaveri, jonka kanssa otin todella kevyesti, koska hän tuntui olevan aivan aloittelija. Pyörin lähinnä päällä ja harjoittelin sivusidonnan aktiivista pitämistä.

Vähän jäin kaipaamaan, että olisi ollut jotain tekniikkaopetusta, mutta toisaalta tuollainen tehtäväsparri tunti on todella hauska, kunhan molemmat malttavat vetää rauhallisti


Treenin jälkee pyysin vielä Silvaa kuvaan, johon hän todella mukavalla asenteella tuli ja suostui vielä uudestaankin, kun en ensimmäisellä kerralla hermostuksissani tajunnut laittaa kameraa päälle. :)

Napattiin vielä kuva Vitorinkin kanssa ja sitten olin valmis suihkuun ja hotellille.

Salilla oli todella mukava ja rento tunnelma ja kaikki treenasivat kovaa, mutta riehumatta. Jos on matka Vegasiin, niin suosittelen käymään.


Ostin respasta vielä hyvänä BJJ-turistina Wand Fight Team kahvimukin ja sitten lähdin respaneidin ihmettelystä huolimatta kävellen takaisin hotellille.

Aurinko oli laskemassa ja maisemat olivat Las Vegasin tapaan surrealistiset - vähän reilun tunnin kävelyn jälkeen  - suurimmaksi osaksi pääkatua, jolla on todella paljon näytävää -  olin taas tyytyväisenä yhtä mahtavaa muistoa ja kokemusta rikkaanpana hotellilla. 


4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Suomalaisten perisynti, kateus meinaa nostaa päätään...

Kristian kirjoitti...

Puitteet ja kokemus olivat kyllä todella hyvät, mutta treeneissä ja treenaajissa meillä suomessa ei ole kyllä mitään mistä tarvitsisi olla "kateellinen". Pikemminkin päinvastoin.

No tänään istun taas 10 tuntia yli-ilmastoidussa konferenssihuoneessa ja kuuntelen luentoja. Luentojen välillä yritän päästä siirtymään paikasta toiseen 10 000 muun kanssa (=stokkan hullut päivät). Fiileksen kruunaa vielä se että jet lagin takia yöunet ovat olleet keskimäärin 4-5 tuntia. Eli seitsemästä päivässä täällä on kaksi tuntia todella hienoa ja muuten olisin kyllä mieluummin kotona. :D

timppa kirjoitti...

Vau, hieno raportti, kiva kun jaoit kokemuksen meillekin kuvien kera, kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Kääk! Aivan mahtavaa. Janne