maanantai 4. heinäkuuta 2011

#462 BJJ - Draculino Team Marbella

Menin tänään treenaamaan täällä Marbellassa Draculino Teamin (Gracie Barra) salille. Paikalla oli vetämässä sama musta vyö joka oli viimekin kerralla, kun kolme vuotta sitten olin täällä viimeksi. Lämmiteltiin perusseteillä ja pystystä grippitaistelua - eli niin että lähdetään pysytystä ja lopetetaan siihen, kun toinen saa hyvät gripit. Todella hyvää harjoitusta, jota tulee tehtyä aivan liian vähän.

Tämän jälkeen tehtäväsparrina pystystä, niin että ottelu loppuu ensimmäisiin pisteisiin, jotka piti saada kahdessa minuutissa. Vedin halfguardiin ja en onnistunut hakemaan pisteitä kahteen minuuttiin (enhän minä ole edes herännyt tuossa ajassa - vastahan sitä pääsi deeppiin lepäilemään ja heti huudettiin aika!). Toisessa erässä sain vastaani purppuravyön, joka sprawlasi niin nopeasti, että en ehtinyt silmää räpäytäämään ja siitä guardin ohi.

Loput treeneistä oli sitten perus positiopainia. Aluksi suljetusta guardista, jossa minulle annettiin sama väkevän näköinen purppuravyö (näkyy kuvassa tuon ruskeavyön vasemmalla puolella), joka oli pystymatsista sprawlannut ja ohittanyt guardini. Sanoi kaverille, että aika sähäkkä sprawli ja tämä kertoi, että on ennen BJJ:n aloittamista paininut 20 vuotta ja voitti tänä vuonna european openssissa masterssissa luokkansa ja Abu Dabissa avoimen sarjan.  Ei varmaan tarvitse kertoa miten tehtävä sparrit kaverin kanssa meni. ;) Muiden kanssa oli sitten helpompaa.

Vapaassa sparrissa sain sitten taas saman kaverin vastaani ja sain polven tuohon kylkeen, joka on monesti ennenkin ollut hajalla - eli jäin vastaanottajaksi saksisweeppiin, jossa kaverilla oli polven kärki säären sijasta juuri tuon aran kyljen päällä, niin että koko painoni lepäsi polven kärjen päällä ja kaveri veti gripeillä vielä vastaan. Rits sanoi kylki ja sitten treenit olivatkin jo ohi. Vähän korpesi noissa vapaissa sparreissa paikallisten tapa lähteä painimaan 100% suoraan polviltaan - eli kun olin kellahtamassa selälle, jotta voisin lähteä pelaamaan guardia, niin kaverit tulivat vauhdilla toreandolla ohi... itse pidän "parempana" tapana sitä, että lähdetään jostain posisiosta - eli esim. jompikumpi kellahtaa guardiin ja siitä lähtö. Tuo polviltaan aloitus on hieman "keinotekoinen". Harvemmin ottelussa joudutaan tilanteeseen, jossa molemmat ovat polvillaan vastakkain...  noh maassa maan tavalla.

Kivaa oli vaikka kylki ottikin itseensä... parannellaan palmun alla ja sitten taas jatketaan...

2 kommenttia:

bantza kirjoitti...

Kukaan ei oo uskaltanu sanoo tälle sähäkälle purppuravyölle et sillä on takki naistenmallisesti kiinni. :D

Kristian kirjoitti...

En mä uskaltanut... :D