lauantai 8. lokakuuta 2011

Märkärupi...

No nyt on minulla pieni kutiseva täplä leuan sivussa. Menen tänään näyttämään lääkärille ja hakemaan rasvat jos on tarvetta, mutta kotidiagnoosina uskaltaisin sanoa märkärupi - voi tosin olla joka syksyistä atooppista ihottumaakin, mutta lääkäri saa antaa tuomion.

EDIT: Kävin lääkärissä ja ei ollut märkärupi, vaan nirhauma + akuutti luulotauti. 

Tuota märkärupea nyt jokatapauksessa liikkeellä.  Eilen salilla joku nuori kaveri sanoi, että oli käynyt treeneissä viikkotolkulla ruvet leuassa, kun ei tiennyt että se on tarttuvaa. Huoh. Muutama muukin kaveri on ollut telakalla ruven takia. Peskää pukunne 60 asteessa ja bacibactia leukaan jos alkaa kukkimaan ja takaisin matolle vasta, kun iho on ehjä. Ihotautilääkäri antoi muutenkin ohjeeksi painijoille, että käyttäkää suihkussa saippuaa jossa on PH arvo alle 5.5. Esim Lactasyd tai vastaava. Tavalliset suihkusaippuat ovat niin happamia, että tavallaan "rikkovat" ihon pintaa ja jättävät sen alttiiksi bakteereille.

Tähän vielä muistukseksi Hipkon yleisetiketistä:

  • Pidä varusteesi puhtaana, etteivät ihotaudit yms. leviä. BJJ-puku suositellaan pestävän joka harjoituksen jälkeen. Ruhjeet ja haavat tulee aina puhdistaa ja suojata huolellisesti.
  • Pidä itsesi puhtaana – eli käy suihkussa jos on tarvetta ennen harjoitusta
  • Pidä kynnet lyhyinä.
  • Jos sinulla on todettu jokin tarttuva ihotauti tms., älä tule painimaan ennen kuin se on täydellisesti parantunut. Noudata lääkärin ohjeita.

2 kommenttia:

Marko kirjoitti...

Melkein väittäisin, että näiden iho kremppojen osalta sun luulotauti on kroonistunut jo aikapäiviä sitten... :)
Niin ja se sun teepuusaippua taisi jäädä Metsälään sunnuntaina.

Kristian kirjoitti...

en myönnä mitään... eikä se aina luulotautia ole ollut:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/3N2bFHCo3DzCRWfe8oSGfMOhm_1qxC_G3a9WJgyded4?feat=directlink

:D