torstai 3. marraskuuta 2011

Puvuista...

Olen tämän BJJ-vaelluksen aikana etsinyt sitä täydellistä pukua (joo, homma lähti saman tein lapasesta) ja markkinat ovat kehittyneet viidessä vuodessa todella paljon. Olen 180cm pitkä, 85kg ja varustettu aika pitkillä raajoilla, joten menen monessa pukumerkissä A2 ja A3 koon väliin. A2:set ovat olleet torsosta hyviä, mutta hihat ja puntit ovat pesun jälkeen auttamattoman lyhyitä. A3 taas on usein hihoista sopiva, mutta torso taas armoton säkki.

Ensimmäinen pukuni oli A3 Vulkan, joka on todella kevyt kisapuku. Puku on kestänyt hyvin, mutta leikkaukseltaan se ei ole kovin hääppönen. Helmat ovat todella lyhyet ja tulevat helposti vyön alta pois.

Seuraavana hankin Koralin A3 MKM puvun joka oli hihoista sopiva, mutta torsosta niin iso, että yleensä eksyin sen sisään sparrissa. Laadullisesti todella hyvä puku. Myin puvun aika nopeaan, koska se oli auttamatta liian säkki minulle.

Koralin jälkeen toin Las Vegasin reissulta Lucky Gi:n A3, joka oli huima puku. Leikkaukseltaan se istui kuin teetetty puku ja oli todella laadukkaasti tehty. Ongelmaksi muodostui, se että puku ei vain lopettanyt kutistumista ja oli puolen vuoden pesujen jälkeen auttamattomasti liian pieni. Tilasin seuraavaksi A4:sen, joka oli sitten niin iso, että möin sen samantein.

Seuraavaksi kokeilin Bad Boyn pukua A3L (L=long) ... just.... kivat kesäshortsit ja gi mallinen T-paita... poika sai hienon puvun.

WAR Gold A2. jämäköin puku mitä minulla on ollut, mutta tämäkin kutistui niin pieneksi, että meni pojalle. Harmitti sinäänsä, koska oli aika uniikki malli ja todella jykevä. Gold eroaa paksuudeltaan todella paljon Silver malleista.

Sitten törmäsin Shoyorollin pukuihin ja tilasin hieman skeptisenä A3S (Slim) kokoisen puvun ja se oli kuin teetetty minulle. Kilahdin näihin pukuihin ja niitä tuli tilattua, lähes aina kuin uusi erä tuli markkinoille. Shoyorollilla on tapana tehdä jokaista mallia vain rajoitettu erä, joka myydään yleensä netissä loppuun muutamassa minuutissa. Tuli muutamina öinä väijyttyä koneen ääressä pukua ja niitä kertyikin muutama kaappiin. Puku on leikkaukseltaan mahtava, mutta laatu ei muuten mielestäni vastaa hintaa ja hypeä. Yksi puku repesi kahdesta kohtaa ja sain tosin heti takuusta uuden, joten palvelu on ollut hyvää. Mutta pidän vähän paksummista puvuista ja Shoyorollit ovat aika kevyitä ja ohutta kangasta.

Jossain välissä minulle siunaantui Ataman Mundia 9 pukukin, jonka takki on hyvä, mutta ripstop housut ovat kamalat. Ohuet ja ripstop housujen materiaali polttaa polvet verille.

Hieman yllättäen parhaimmiksi puvuiksi laadullisesti olen havainnut Tatamin Estilo mallit ja niistä tehdyt erikoismallit, kuten Pinup ja Jiu Jitsu Brotherhood, joissa bonarina rashguard-kankaasta tehty vuori. Todella miellyttäviä päällä ja hyvä leikkaus. A3 kokokin on hieman pienempi kuin muitten valmistajien A3, joten jos olet A2 ja A3 välissä, niin tuota kannattaa kokeilla. Estiloissa on minusta tällä hetkellä parhaiten laatu ja hinta kohdallaan.

Jos haluaa sitten todella uniikin puvun ja juuri oikean kokoisen, niin kannattaa tarkistaan Ishi.

Linkkejä yllä oleviin pukuihin ja mistä niitä saa:
Vulkan
Koral
Lucky Gi
Bad Boy
WAR
Shoyoroll
Atama
Tatami Fightwear
Ishi



11 kommenttia:

MR kirjoitti...

Hmmmm..Mulla on valkoinen A3 Lucky gi joka on hieman liian iso mulle. Pitäiskö vertailla jos ois vaikka vaihdon paikka. Sain muuten vihdoin ne DLR selitykset tonne blogiin. Kiitti filmaamisesta

Unknown kirjoitti...

Itse olen 180cm ja vajaa 80kg ja apinan kädet. Tuntuu olevan hankala koko noiden pukujen suhteen kun aina sattuu A2:n ja A3:n väliin. Kruganssin Tribal A3 istuu aika hyvin, ehkä vähän "reilu". Siinä tuo kokotaulukko poikkesi hieman muista puvuista (A3 = 178-187cm 81-100kg). On tukevan tuntunen ja sitten melkosta peltiä kun tulee pesusta. Seuravaksi voisi kokeilla tuota suosittelemaasi Estiloa miten se istuisi...

MR kirjoitti...

Puvuista vielä sen verran, ett kannattaa tsekata Padilla & Sons...peace out

Ola kirjoitti...

Itsekin olen mitoiltani pitkä kätinen ja varreltani n.184cm/80kg. Omaan kaappiin on kertynyt Keikolta 2 Raca limitediä ja yksi Summer. Summerista en juurikaan pidä, mikä johtunee sen veltosta takista, mutta Racat ovat olleet mukavan slimmejä päällä ja muutenkin tukevan tuntuinen. Ainoa moite Keikoja kohtaan on oikeastaan kaulusten pintakankaan kesto, joka menee puhki luvattoman nopeasti. Taitanee tulla keikka ompelijalle, sillä muuten puvut ovat hyvässä käyttökelpoisessa kunnossa, housuja myöten. Edellisten lisäksi kaappiin on päätynyt myös kaksi Royal Combat:a, jotka ovat tällä hetkellä ehkäpä eniten käyttämäni puvut. RC on kohtuullisen kevyt (1,7kg), mikä johtuu osittain ripstop -kankaisista housuista. En itse ole huomannut näiden "polttavan" ihoa. Puvun istuvuus päällä on yllättävän lähellä Keikoa. Halpakin tuo on, joten eiköhän Royal Combatteja tule lisää kun vanhoista alkaa aika jättää. Niin juu, kaikki ovat kokoa A3.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen Manto Evo 2.0

Takanaku kirjoitti...

Minulla mittaa 182(ish)cm ja painoa tällä hetkellä 73kg. Lisäriesana vielä leveät hartiat ja pitkät kädet. Kuten mitoista voi päätellä, niin vyötärön ympärystä ei juuri ole.

Kauan metsästin ensimmäistä pukuani, mutta päädyin lopulta Zero G:n mustaan A3 versioon. Sopi todella hyvin päälle, mutta kutistui liikaa kun pesin muutaman kerran 40°C:ssa.

Tilasin kuitenkin toisenkin Zero G:n, A3 midaksen. Tämä on nyt pesty muutama kerta 30°C:ssa, eikä ole kutistunut juurikaan. Istuu tosi hyvin päälle, tosin vyötäröltä hiukan löysä. Molempiin pukuihin olen tyytyväinen silti ja ovat kovassa käytössä.

SYR kiinnostaa kovasti. Onneksi lupailivat myyntiä Suomeen lähiaikoina.

Kumarrukset hyvästä blogista. Täällä on aina hyviä juttuja, vieläpä selvästi artikuloituna. Keep on rollin'!

Kristian kirjoitti...

Miika: Tuo minun Lucky Gi on aika kulunut, kun sillä tuli treenattua noin 6 kk... mutta jos se sinunkin on kulunut niin mikä ettei...

MR kirjoitti...

On se käytössä ollu se munkin, mut ihan ok kunnos...katellaan. Housut on sopivat

MR kirjoitti...

Otan täst lähtien Metsälään sen takin mukaan. Oon siellä ainakin ma ja ke

Anonyymi kirjoitti...

Kysytääs tässä eli millasia muita maksuja tulee jos amerikanjenkeistä tilaa puvun? Alvi, tulli?

Kristian kirjoitti...

Joo, tulli ja ALV päälle...