tiistai 3. huhtikuuta 2012

#568 BJJ - Thiaguinho Viena

Tänään oli Thiaguinhon ensimmäiset treenin vedot Hipkossa. Tulin Kontulan salille ja pukuhuoneessa kääri mustaa vyötä lanteille pienikokoinen nuori Brasilialainen. Sanoin käsipäivää ja vedin oman puvun päälle ja siirryin tatamille.

Lämmittelyt vedettiin sopivan kevyesti perinteiseen tyyliin - heiluteltiin kroppa läpi ja sitten jonoissa erilaisia liikkumisharjoituksia. Tekniikat alkoivot pystyjutuilla. Pientä jännitystä treeniin toi fakta, että ainoa yhteinen kieli oli jiujitsu, mutta hyvin me näytimme toisiamme ymmärtävän.

Ensimmäisenä tekniikkana oli gripin rikkominen ja sitten double leg. Seuraavaksi jos kaveri estää gripin rikkomista palomiehenpyörä ja viimeisenä lonkkaheitto otteella selän yli vyöstä. Selkä oli aika kovilla, mutta selvisin hengissä.

Mattotekniikkana katsottiin perus viidenkympin sweeppiä, siitä "fedorkäsilukkoa" jos kaveri ottaa ristikädellä maasta tukea ja viimeisenä käsilukon smaspuolustuksesta alle pyörähdyksellä käsilukko. (sama mitä treenattiin Jessen tunnilla viime viikon tiistana (muistaakseni).

Sparria ei näissä treeneissä ollut ollenkaan, mikä sinäänsä on ihan kiva, kun ei me tarvita kaveri brasiliasta kertomaan, että vetäkää viiden minuutin eriä. Joskin sparrittomasta treenistä jää kyllä aina vähän outo fiilis. Homma tuntuu jäävän jotenkin kesken. Olisi kiva vetää vaikka pari lyhyttäerää tehtäväsparria missä pitää yrittää päivän tekniikoita. tms. Mutta toisaalta taas on kiva käytää kaikki aika tekniikkaan, kun on vieraileva tähti paikalla.

Viena vaikutti pätevältä kaverilta ja hänen liikkuminen oli kyllä todella sähäkkää. Ei ollut Tommin ja Paven kehut tuulesta temmattuja. Hyvä kaveri, kannattaa tulla seminaariin.... (tai älkää tulko, niin ei ole niin täyttä... :))

Ei kommentteja: