lauantai 7. huhtikuuta 2012

#571 ja #572 BJJ - Thiaguinho Viena Seminaari

Olipas himmeen hyvä päivä. Thiago vetää juuri sopivan suoraviivaista jiujitsua + muutama monimutkaisempi juttu ja sopivalla tahdilla. Tänään vedettiin kaksi noin pari tuntista settiä. Aluksi lämmiteltiin perinteisillä jutuilla ja sitten mentiin tekniikkaan - yritän muistella kaikki tähän alle - varmaan muutama jää kirjoittamatta, kun en ole vielä videolta ehtinyt niitä katsoa).

Lämmiteltiin perus guardin ohituksilla (tai toinen oli vähän erikoisempi, mitä en selän kanssa voinut tehdä, kun siinä nostettiin kaveri "syliin" ja kyykittiin, niin että kaveri lopulta putosi kyydistä)

Ensimmäisessä setissä ohitettiin spider guardia. Ensin normi gripeillä, josta ehkä maailman yksinkertaisin tekniikka - punteista kiinni "prätkäote" ja hinataan kaveria taaksepäin, niin että saadaan omat nyrkit maahan ja siitä suoraan toreando ohitus.

Tästä seuraavana tilanteesta, että kaverilla on leg lasso spider otteet. Vedetää kaveria sivulle, niin että saadaan polkaistua se ei lässottu grippi irti ja sitten lähdetään kiertämään lasson puolelta sivusidonnan kautta northsouthin kautta toiselle puolelle sivusidontaan. Tämän variaatiota on tehty Jessen kanssa paljon.

Kolmantena tehtiin ensimmäisen puolustuksen vastatekniikka - jos kaveri ei anna painaa jalkoja maahan, niin vaihdetaan gripit jalkojen alle ja työnnetäänkin kaveria eteenpäin ja sivulle niskojen yli ja siitä sivusidontaan.

Tämän jälkeen siirryttiin alle ja tehtiin perus spider guard sweeppi ja sitten leg lassosta muutama sweeppi, joista toinen oli vähän klassikan tapainen, mutta ei mennyt minulla ihan kohdalleen. Toisesta näistä oli hyvä tekniikka selästä (sweeppi siis päätyi selkään), kun ei saa toista hookkia. Harness-ote yläkropasta ja yhden jalan ympärille jaloilla triangeli ja sitten suoristetaan kaveri (varovasti, selkään sattuun helposti), jolloin hookki on helppi laittaa - tämä sai aikaa sellaisen Twister tyyppisen efektin - auh.

Lopuksi vedettiin tehtävä sparria aamun session positioista.

Tässä kohtaa tuli vissiin tauko (en ole ihan varma). Syötiin ja lepäiltiin noin puoli tuntia, jonka jälkeen kevyt lämmittely ja jatkettiin tekniikkaa.

Viimeisenä settinä oli sitten halfguardia. Muutama ohitus päältä, joista toinen oli täysin uusi minulle. Otettiin kaverin lieve ja syötettiin se far side kainalon alta pään takana olevalle kädelle. Tämän jälkeen sprawlattiin sen verran alas että saatiin jalkojen välistä farside jalan ympäri vyöstä tai housusta kiinni. Sitten pidettiin munat maassa, vedettiin kaveri "jouseksi" ja potkaistiin jalka irti halfguardista.

Muut ohitukset olivat knee slide tyyppisiä, missä mentiin vain suoraan kuristukseen.

Alta tehtiin pari sweeppiä, joista minulle kolahti hyvin underhookin haku ja siitä jalka otteiden vaihto, niin että saa vedettyä kaverin polven niin, että kaverin on "pakko" sweeppautua (tässä myös kannattaa varoa treenikaverin polvea)

Näissä kaikissa oli paljon hyvää yksityiskohtaa, mitkä pitää vielä ajan kanssa mutustella videolta.

Lopuksi vedettiin tehtävä sparria toisen session positioista.

Hyvä seminaari - huomenna on luvassa vielä samanlainen setti - kannattaa tulla. Iso kiitos myös Rodille, joka on toiminut tulkkina seminaarissa, vaikka kaikki puhumme "jiujitsua", niin on helpottanut kysymistä ja yksityiskohtien ymmärtämistä, kun Rod on ollut tulkkaamassa.

Nyt syömään ämpärillinen tuokaa ja nukkumaan ja huomenna uudestaan.

3 kommenttia:

Rodrigo Miranda kirjoitti...

No, kiitos teille kun olette ymmärtäväisiä! :D
Rod

Hans kirjoitti...

Laskeskelin tässä että käytiin tänään parikymmentä tekniikkaa läpi! Ei ihme, että pää meinaa sanoa, että PRRRRIIIIII =)

Kristian kirjoitti...

Joo, alkoi loppupuolella olla aika autopilotilla, mutta hyvä etä noita voi sitten katsella videolta myöhemmin.