lauantai 21. huhtikuuta 2012

Miten olla hyvä keskiverto jiujitsuka...

Älyttömän hyvä kirjoitus meille "kuolevaisille"... Henkilökohtaisesti aina välillä ahdistaa, kun katsoo näitä nuoria kavereita, jotka treenaa parhaimmillaan usean kerran päivässä ja kehittyvät huimaa vauhtia. Normi treenaajalle saattaa välillä tulla syyllisyydentunto "että ei treenaa tarpeeksi" kehittyäkseen, kun on muutakin elämää kuten perhe ja työt.

Meillä kaikilla ei ole aikaa, eikä välttämättä haluakaan käyttää kaikkea vapaa-aikaansa jiu jitsun parissa, mutta alla olevassa kirjoituksessa käydään läpi todella hyvin lähestymistä jiu jitsuun "normaali-ihmisen" kannalta. Lyhyesti voi sanoa, että pitkäjännitteisellä pari kertaa viikossa treenaamisella tulee hyväksi keskiverto jiu jitsukaksi ja pysyy hienosti mukana mahti harrastuksessa. Kisakoneet on sitten erikseen.

http://www.caneprevost.com/2012/04/12/how-to-be-a-great-mediocre-bjj-student/

Teksti kuvaa aika hyvin omaa lähestymistäni jiu jitsuun, vaikka tuleekin tällä hetkellä treenattua enemmän kuin tuo kaksi kertaa viikossa jota pidän minimitavoitteenani viikossa - kaikki mitä menee siitä yli on plussaa. Suurempana tavoitteenani on harrastaa tätä niin pitkään, kun pystyn kävelemään tatamille ja siinä ei voi hötkyillä - muuten ei kroppa kestä tätä vielä 20-40 vuotta. ;)

Tässä toinen hyvä kirjoitus harjoittelusta yleensä - ajatukset ovat hyviä riippumatta tähtäätkö huipulle vai omaksi iloksi: http://coachiisalo.com/2012/04/04/artikkeli-mihin-valmennuksesi-perustuu/

...ja tässä kolmas voimaharjoittelusta treenin ohessa. Perusjuttuja... snorkkelit voi jättää kotiin:
http://www.jimwendler.com/2012/02/531-and-mma/

Ei kommentteja: