sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

#625 BJJ Klubi

Tänään aloitimme BJJ-Klubin syyskauden ja paikalle oli saapunut hyvä porukka - lähes parikymmentä kaveria. Lämmitteilimme perus juoksuilla, katkaravuilla yms. ja sen jälkeen lähdimme tutustumaan Caio Terran Modern Jiu Jitsu DVD-settiin.

Ensimmäisen tunnin aihe oli suljettu guardi. Postuuran rikkominen, suora käsilukko ja triangeli. Suorakäsilukko tehtiin perinteisestä poiketen huputtamalla ja tästä tulikin mieleen Timon vanhempi video, jossa käydään ensimmäisessä tekniikassa läpi hyvin saman tyylistä suoraa käsilukkoa. Oikeastaan ainoina eroina oli lukon kiristäminen jo ennen jalan pään yli heittoa suoraan tuosta huputusasennosta ja vasta siinä tilantessa pään yli laitto, jos kaveri stakkaa ja silloin vietiin vielä kaveri pää maahan saakka ja mentiin itse vähän kyljelleen. (videossa on paljon muitakin hyviä tekniikka + Timomaista häröilyä ja aika mainio takatukka) :D


Hipko: 2009 Tammikuun BJJ-tekniikat from steelduck on Vimeo.


Toisena tekniikkana katsottiin triangelin kiristämistä ja sen yksityiskohtia - uusina asioina oli pään veto vinoon postuuran rikkomiseksi ja hyvinä yksityiskohtina loppukiristys halaamalla jalkoja ja tuomalla lantiota hieman ylös.

Triangeli haettiin avaamalla oma guardi ja polkaisemalla polvella kaverin käsi sisään ja siitä muljauttamalla oma jalka olkapään yli.

Lopuksi sparrattiin rivisparria suljetusta guardista puolisen tuntia. Ensi viikonloppuna jatketaan sitten suljetusta guardista. Hessuhopolla ja muilla tekniikoilla ja luvassa taas uusia pikku yksityiskohtia jotka tekevät ison eron.... ;)

3 kommenttia:

siemelinin kirjoitti...

Tuo Karkki-Caion setti on kyllä uskomattoman hyvä. Posturan rikkomista ja triangelin tekemistä ja puolustamista tullut nyt viikon verran kokeiltua. Yksinkertaisesti toimii. Näin pitkäjalkaisena tuon hanskaaminen on ehdoton etu.

Omana pikkuniksinä olen vielä väännellyt rannelukkoja, jos kaveri ei tahdo millään taputtaa tuohon triangeliin ja jättää vaikka vähän kättään sinne jalkojen väliin.

Kristian kirjoitti...

Joo, rannelukot on mainioita triangelissa. :D

Ninni kirjoitti...

Katsoin tämän clipin eilen sunnuntaina ennen treeneihin menoa. Ainoa, mikä oikeastaan jäi "palavasti" mieleen oli viimeinen tekniikka. Siitä olikin apua viimeisen 10 minuutin aikana, jolloin jouduin selälleni makaamaan ja vastustaja laittoi polven rintakehän päälle. Hieman siinä vastustaja yllättyi, koska emme ole tuota harjoitellet, mutta se tuli oikeastaan hyvin luonnostaan, ilman sen kummempaa harjoitusta =)

Blogisi on ollut avuksi tällaiselle aloittelijalle =)