sunnuntai 30. syyskuuta 2012

#663 BJJ-Klubi

Tänään aloitettiin suljettun guardin päältä läpi käyminen Caio Terran Modern Jiu Jitsu setin mukaan. Porukkaa oli kuin stockan hulluilla päivillä - varmaan uusi ennätys. Kiva että kiinnostaa. Huomasin että jotkut kuvasivatkin tekniikkaa. Eämä on ihan ok, kunhan että postaa niitä mihinkään, kun en katso olevani mikään auktoriteetti ja malliesimerkki tekniikoista. Jos haluatte hyvät videot tekniikoista, niin suosittelen tuota DVD-settiä.

Käytin läpi postuura guardista ja kolme guardin avaamista pystystä. Ensin hihaotteella, niin että hihaotekäsi asetetaan kunnolla kaverin polven päälle - ikäänkuin käsinojan päälle ja sitten saman puolen jalalla astutaan tukemalla samalla kauluksilla olevalla kädellä postuuraa, että kaveri ei pääse nykäisemään alas. Sitten vaan toisella kädellä painetaan käsi alas.

Toisena tekniikkana käytiin minulle (ja näköjään muillekin) uusi tekniikka, kun kaveri ylös noustessa hookkaa jalan kyynertaipeeseen sweepatakseen lantiotönäisyllä (saulosweeppi). Päästettiin samantein molemmat kädet irti ja käännyttiin 90-astetta kaveriin toiseen polven suuntaan ja painettiin molemmilla käsillä kaverin polvi maahan. Siitä sitten smashpass tyyppinen ohitus. Tämä osoittautui sparrissa hemmetin hyväksi ja sai muultakain porukalta kehuja. Itse tosin jouduin siitä kerran suoraan berinbolo sweepatuksi, joten pitää käydä vielä ajatuksella läpi mitä siinä kävi.

Kolmas oli BJJ:n perusteista tuttu avaus - käsi kauluksille ja lantiolle ja siitä ylös "vääntäen"...

Sparrit otettiin kokonaan tehtävä sparrina suljetusta guardista. Alta sweeppi tai lopetus ja päältä riitti guardin avaus.

(Kuva sunnuntain Klubilta: Miro Holopainen)

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

tuleeko noita muita kuvia mihinkään julkiseen levitykseen vai mistä niitä voisi kysellä..

Kristian kirjoitti...

Mirolta kannattaa kysyä... Löytyy facebookista.