keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kolme kysymystä mustavyölle - Jesse Malmberg

Milloin ja miksi aloitit BJJ:n? 

Aloitin treenaamaan ilman pukua noin vuonna 2000 muutaman kaverin kanssa pääosissa japanilaisen kokin kanssa nimeltä Yuji. Jäljiteltiin lähinnä Pancrase otteluissa nähtyjä tekniikoita (lähinnä) jalkalukkoja jne. Muutamat bjj videot katsottiin kanssa mutta pääpainona ei ollut positiot ja niiden saavuttaminen vaan brutaalit lopetukset. Tuli myös Sambo painia testattua tuona aikana. Puvun kanssa treenaamisen aloitin Hipkossa vuonna 2003. 





Miten BJJ on Suomessa muuttunut siitä, kun aloitit? 

Kolme selkeätä muutosta on teknisyyden lisääntyminen,tämä johtunee lisääntyneestä sytemaattisesta opetuksesta sekä siitä että tiedostettu mitkä ovat perusteet. Toiseksi nukyään on mahdollista saada vyöt nopeammin kuin mitä ennen oli,tämä on vain positiivista niin kauan kuin laadusta ei tingitä. Jotta suomalaiset pärjäävät jatkossa maailmalla on mustia vöitä saatava aikasemmin liikkeelle,nykyään suomalaiset saavat mustan vyön 30-40 vuotiaina,brasilialaiset saavuttavat sen jo 20 vuoden korvilla, parhaassa kisaiässä,samaan on Suomessa pyrittävä. Joka johtaakin kolmanteen seikkaan mikä on juniori toiminta mitä ei ennen ollut,onneksi tällä hetkellä suomalaiset seurat panostavat juniori toimintaan jotta saamme tulevaisuudessa parikymppisiä suomalaisia mustia vöitä mundialeihin antamaan brasseille selkään 

Yksi vinkki kaverille, jolla musta vyö on vielä kaukana horisontissa? 

Jaksa treenata säännöllisesti,kehitä omaa peliäsi,kysy kysymyksiä,drillaa, tee toistoja,tee bjj:stä hauskaa. Moni on sanonut kun ovat lopettaneet että harmittaa kun lopetti,en ole kuullut yhdenkään mustan vyön valittavan että perkele kun pitikin jatkaa treenaamista.

(Kuva: Pete Pelkonen)

Ei kommentteja: