maanantai 22. lokakuuta 2012

#676 BJJ - Lucio Linhares Seminaari

Tänään alkoi Lucion seminaari jonka runkona käydään ensimmäisellä viikolla peliä alta ja toisella viikolla päältä. Seminaarissä käydään myös kisataktiikkaa silmälläpitäen tulevia sm-kisoja. Väkeä oli tuvan täydeltä, mutta hyvin mahtui kuitenkin treenaamaan. Parinani oli karhun kokoinen kaveri, jolle kyseessä oli ensimmäinen BJJ-treeni ikinä. Propsit kaverille - omaksui nopeasti.

Aloitimme peruslämmittelyillä, jossa heiluteltiin kroppa läpi, tehtiin sillat, katkaravut ja lopuksi tuli todella hyvää lankkusettiä. Eteenkin "shoulder push ups" lankusta oli mainio lisä peruslankutteluun ja menee samantein omiin lämmittelyihin.

Tekniikkana vedettiin guardiin ja siitä single-leg guardiin, josta ensin noustiin ylös ja toisena tekniikkana vedettiin deep halfguardiin. Tähän on pariksi samoilla gripeillä toiseen suuntaan lähtevä sveeppi - eli näillä kahdella saa todella hyvän kombon riippuen kaverin reaktiosta.

Deep halfguardista tehtiin kaulusgripillä sweeppi, jonka Lucio oli opettanut vuosia sitten seminaarissa. Tuo olikin aikoinaan pitkään minun lempisweeppi, mutta nyt en oli pitkään aikaan sitä käyttänyt.

Lucio puhui guardin ohittamista ja siitä miten jalalla "sisään meneminen" ei ole enää suotavaa, kun nykyään on kaikki berinbolot ja muut advanced sweepit tuosta single legistä. Ollaan tässä kavereiden kanssa viimeiset puolivuotta treenattu Lovato Jr:n Pressure Passing, joka perustuu lähes kokonaan tuohon jalalla sisään menoon ja siitä paineella ohi. Joskin siinä ei vain laiteta sitä jalkaa siihen kaverille sweepattavaksi vaan runtataan kaveri sen verran lyttyyn, että siitä ei paljoa sweeppailla.
 - ns. "päämaja positio - mistä kaikki ohitukset lähtee".  Tosin jos päämaja "romahtaa" niin silloin yleensä lähdetään, kuin telkkä pöntöstä selälleen berinboloilla muilla delarivajohdannaisilla - eli vahva viisauden siemen Lucion puheessa.

Vähän kuitenkin harmitti... :D Minulle tuo paineella ohittaminen tuntuu sopivan, joten jatkan kyllä sillä(kin) polulla. Tällä viikolla varmaan tulee paljon mitä voi omaan peliinsä lisätä. Odotan mielenkiinnolla. Tuo deep HG sweeppi meni ainakin samantein takaisin omaan peliin.

Sparrit vedettiin tehtävä sparrina avoimesta guardista single legin hakua alta ja ohittamista päältä ja myöhemmin syvästä halfguardista päivän grippi kiinni. Nikita sweeppasi minut päivän sweepillä noin 10 sekunnissa joka kerta, kun se halvatun grippi veti minut valmiiksi pehvalleen. Itsellä ei ollut niin helppoa. Niksu sai painon hyvin eteen, jolloin joutui turvautumaan Caion setistä tuttuun HG sweeppiin, joka sopi päivän sweepin pariksi todella hyvin, kun kaveri siirtää painon eteen ja polven lattiaan.

Kivaa oli taas.

Ei kommentteja: