torstai 1. marraskuuta 2012

#684 BJJ - Lucio Linhares Seminaari

Tänään drillattiin deep halfguardin nollaamista päältä Deep Half Guard Killer tekniikalla, joka oli hemmetin tehokas (huoh). Tekniikka alkoi samalla tavalla, kuin alla oleva Andre Galvaon DHG Killer, mutta oli huomattavasti yksinkertaisempi. Eli Tuon alkuasennon jälkeen otettiin ulkopuolelta underhook  ja astuttiin pään yli inverted halfguardiin, tehtiin etäisyyttä ja siitä side smash positioon jalkojen päälle ja ohi.



Sparrit piti ottaa kevyesti, mutta eihän siitä mitään tullut (tai tuli vikassa erässä, kun rullailtiin Tomin kanssa ja mutusteltiin päivän tekniikkaa). Toiseksi viimeinen erä mentiin todella rivakasti (ainakin minun mittapuulla), kun yritin tosissaan sweepata Marcusta - jäi yritykseksi vaikka pääsin hakemaan perussweeppejäni ja tuota Lucio eilen opettamaakin, mutta Marcus sai aina hemmetin hyvin torpattua, juuri ennen "lakipistettä". Kivaa oli vaikka kroppa huusi hoosiannaa.

Treenin jälkeen alkoi tämä kahden viikon treeniputki tuntua oikein kunnolla kropassa - sellainen totaalinen kolotus. Sunnuntaina Klubin jälkeen kunnon hierontaan ja sitten pidän muutaman päivä totaalista lepoa ja muutenkin pitää ottaa ns. kevyt viikko.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Osaisitko kertoa, että mikä olisi paras dvd open guardia ajatellen? Tuntuu itsellä menevän kovin passiiviseksi tuo guardi alta, mutta päältä taas ohittaminen tuntuu onnistuvan. Eli blokkailen ja pyörin ku puolukka pillussa, mutta en saa oikeen sviippejä aikaiseksi. Usein päädyn vetämään vastustajan halffiin ja lähen sitä kautta rakentamaan. Kyseinen taktiikka saattaa pahimmillaan olla aikamoinen itsemurha.

Kristian kirjoitti...

Tuo on niin laaja kysymys, kun noita avoimia guardeja on todella monta ja se on paljon kiinni siitä mitä tykkää tehdä. Halfguardiin vetämisessä on ihan hyvä taktiikka, koska siitä lähtee todella monta sweeppiä.

Jos olet Hipkossa, niin tule livenä nappaamaan hihasta niin voidaan katsoa jotain guardeja ja sitten kun on katsottu mitä lähdet kehittämään niin voin pähkiä olenko nähnyt jotain hyvä videoita siitä guardista

Kristian kirjoitti...

Jos halguard tuntuu hyvältä, niin Caio Terran 111 halfguard techniques on todella hyvä.