sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

#767 BJJ-Klubi

Tänään oli taas mahtiporukka klubilla (tai aina siellä on mahtiporukka, mutta nyt sitä oli vielä tavallista enemmän). Lämmiteltiin perushienlutuksilla ja pienellä core-jumpalla. Jonka jälkeen jatkettiin lämmittelyä guardin avaamisella pystystä. Muistakaa kaikki se "maastaveto" ja kyynerpään veto kaverin polven yli - vähän kuin kiipeisi vuoren yli laskisi oman kyynerpään "takarinteeseen" säärelle - vaikeuttaa todella paljon alla olevan liikkumista, kun roikkuu käden varassa.

Päivän tekniikkana aloitettiin "Forcing the HalfGuard" osuus Rafael Lovaton Jr:n ohjelmasta. Ensin päämajasta ja sitten kaverin perhosguardista. Tässä oli todella tärkeää mennä molemmissa versioissa tarpeeksi ylös - eli korva korvaa vasten, jotta kaveri ei pääse tekemään tilaa. Tätä tullaan drillaamaan vielä paljon tulevina viikkoina, kun käydään läpi kaikki "mitä jos" variaatiot.

Tuossa pari postausta alempana on hyvä Lovaton video, missä käydään paljon tämän päivän juttuja kannattaa katsoa.

Sparrit vedettiin isolaatio tehtäväsparreina, ensin kaverin perhosguardista ja sitten päämajasta. Lopuksi "pisteet tai lopetus" sparria päämajasta. Opin taas Harrilta paljon. Heti kun jäi vähänkin jäkittämään jotain ohitusta, niin Harri sai tehtyä tilaa ja alkoi delariva peli, joka olisi pitänyt purkaan SAMANTEIN, niillä tekniikoilla mitä viimeviikolla berimbolopuolustuksessa tehtiin. Nyt jäin muutamaksi sekunniksi ihmettelemään ja sitten oli jo niin tiukkaa delariva-guardia, että en saanut kunnialla purettua. Joskin tuli hyvä mieli, kun minun "Pahapaini-Senpai"-Harri sanoi, että nyt alkaa olla painissa jo vähän röyhkeyttä.   Tuolla tunnustuksella mennään taas paripäivää... :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olen uusi täällä ja haluisin tietää mitä tuo "päämaja" positio oikeastaan on ;)

Kristian kirjoitti...

Päämaja tai headquarters kuten Lovato sitä kutsuu, on niin sanottu "Combat Base", eli postuura seisten kaverin avoimessa guardista, missä etummainen jalka painaa kaverin takareidestä estäen delarivan. Tässä on video, missä lovato opettaa pari tuossa ohjelmassa olevaa ohitusta ja ne lähtee tuosta headquarerssista:

http://youtu.be/2y4pZfs94EA