sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

#770 BJJ-Klubi

Tänään jatkettiin klubilla halfguardiin pakottomista ja siitä ohi. Treeneissä tuli kysymys, miksi menisin vapaaehtoisesti kaverin halfguardiin. Ei siinä mennäkkään kaverin halfguardiin, vaan minä menen halfmounttiin. :D

Eli mennään sinne meidän ehdoilla, niin että kaverille ei anneta tilaa lähteä pelaamaan omaan halguardpeliään ja ohitetaan halfguard maksimipaineella. Tämä on mainio, eteenkin semmoisia kavereita vastaan, joilla on todella aktiivinen ja hyvä avoin guardi ja haluamme päästä kontrolloimaan kaverin liikkuvuutta. Tietenkin jos kaveri on kylän kovin halfguardin pelaaja ja avoin guardi taas ei ole niin hyvä, niin silloin luonnollisesti ohitetaan pystystä - esim. noilla mitä ollaan tässä talven aikana hinkattu. Ei ole yhtä vastausta joka toimisi joka vastustajalle...

Tänään siis tarkasteltiin kertauksena kaverin butterfly-hookin nollaamista ja käsiraamien ohittamista, joko cross-facella, underhookilla tai sitten "selkä kaveria kohti"-mallilla.

Uutena asiana oli kaverin hookin nollaaminen, kun oltiin jo half-guardissa. Tässä oli vähän haasteita ja yhdessä tuumin ihmeteltiin, mitenkäs sitten jos kaveri vetää Lucion perusteista tutun halfguard-pakenemisen jossa nostetaan hookilla vastustajan suljettuun guardiin. Yritettiin yhdessä debugata sitä, mutta lopuksi kuvattiin video josta Hra Lovato saa luvan vastata, että miten hemmetissä tuo estetään. Lähetän sen tänään ja palaan asiaan heti, kun vastaus tulee.

Sparrit otettiin lähdollä kaverin perhosguardista ja siitä pisteet tai lopetus. Isoin huomio oli (taas), että se korva pitää saada sinne kaverin korvaan alussa, muuten jää liikaa tilaa kaverille puolustaa.

Minulla oli myös Timon innoittamana tänään sykevyö päällä, jotta saisin vähän dataa, miten treenit rasittaa minua ja sitten lisätään treeniä sen verran kuin tietokone sanoo...

Polarin sykevyö lähettää siis puhelimeen sykedatan ja puhelin heittää sen sitten Polarin Personal Trainer saitille, jossa voi sitten kuikuilla mitä ihmeellisempiä käppyröitä. Datanörttinä olen luonnollisesti aivan pähkinöinä moisesta datankeruusta. :D (Ylempi kuvassa on drillit, jonka lopussa aloitettiin sparri ja mokkula irtosi ja alempi on sparrit) Kaloreita kului eilisessä treenissä vähän yli 1000.

Tässä tämän päivän treeni (kahdessa ikkunassa, kun tuo sykemokkula päätti irrota vyöstä kesken sparrin. Urheiluteippi hoiti sen asian)





Ei kommentteja: