lauantai 6. huhtikuuta 2013

IBJJF:n uudet vyövaatimukset

IBJJF on julkaissut Graduation Guidelines dokumentin:

Lataa dokumentti tästä.

Suurimmat muutokset on junnuvyösysteemiin, jonka tarkoituksena on olla motivoivampi. Aikuisten vyöt ovat ns. minimiaikoja ja monissa seuroissa nuo on (onneksi) huomattavasti pidempiä.

"The time it takes for the athlete graduate from white belt to black belt is up to the athlete’s professor. However, the IBJJF requires a mandatory minimum amount of time the athlete must spend at each belt level."

Itse olen pitänyt Alliancen mallia hyvänä (linkki), jossa ohjenuorana on myös treenimäärä ja tiettyjen perustekniikoiden osaaminen. Hipkossa on myös hyvin tuon tyylinen systeemi.

Kun katselin tuota taulukkoa, niin olin hetken ihmeissään että kuinka kauan sitten "pitää olla" valkoisella ennen sinistä. Tuossa ohjedokumentissä mainitaan, että nuo on "Minimun period of stay in each belt", eli sinisen voi käytännössä antaa kaverille vaikka samana päivänä, kun tulee treenaamaan.  Tuo on siinä mielessä hyvä, että nyt voidaan kokeneet judokat ja vaparikaverit saada kisaamaan sinisissä samantein. Perustreenaajallehan sinisen saavuttamiseen menee yleensä nykyään noin vuosi kolme treeniä viikossa vauhdilla.


1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Nyt mä kyllä masennuin! En tunne ketään, joka olis saanut sinistä vyötä alle kahdella vuodella. Yksi nimeltä mainitsematon treenien vetäjäkin toisella salilla treenasi yli 2 vuotta siniseen, vaikka on tosi hyvä.

Huh, mä taidan vaan olla sitten tosi paska :D, on tässä nyt 2 vuotta ja 4 kuukautta treeniä takana 2-4krt/vko.