maanantai 24. kesäkuuta 2013

#800 BJJ - ArteSuave Malaga

Tapasin ArteSuave Malagan opettajan Javier Escalanten viime vuonna Caio Terran seminaarissa ja nyt uudestaan Buchechan seminaarissa, jossa hän kutsui treenaamaan salilleen itä Malagaan.

Maanataina sattui hyvä tilaisuus, kun olimme päättäneet ajella Nerjaan katsomaan todella valtavia tippukiviluolia ja vaimoni totesi, että sinähän voit siinä samalla reissulla käydä siellä treenaamassa klo 1400 päivätreeneissä.

Ei tarvinnut montaa kertaa ehdottaa, puku takaluukkuun ja kohti Malagaa. Perhe meni tutustumaan paikalliseen rantakulttuuriin ja minä marssin Arte Suaven dojolle sisään. Hetken odottelun jälkeen paikalle alkoi saapua treenaajia sekä Javier.

Treenit alkoivat perinteisellä rivikumarruksella ja hyvällä lämmittelyllä. Javier on samaa ikäluokkaa minun kanssa, joten lämmittelyssä käytiin hyvin core ja niskat läpi, joka sopi minulle mainiosti. Itse tekniikat olivat samat kuin Buchechan seminaarissa - eli pääsin kertaamaan ne saman tein. Hyvä homma.

Paikalla ei ollut pahemmin ylempiä vöitä, joten sain sparrata parin sinivöisen kanssa ja yhden valkovyön. Kaverit sparrasin ilman mitään reuhtomista - mikä oli aikaisemmista Espanian matkoista mukava poikkeus, kun en lomalla jaksa vetää kaikkia treenejä sata lasissa.

Mukavat sparrit, jossa hain lähinnä sweepin kautta ohitusta ja siitä sivukuristus. Toinen sinivyö teki mielen minulle uuden version halfguard-sweepistä, jonka nappasin treenin jälkeen videolle.



Sparrin jälkeen lyhyt palauttava venyttely ja hetken "meditaatio" rivissä polvillaan - perinteistä juttua siis. Kaikken kaikkiaan todella hauska treenikokemus ja tänne luultavasti ajan vielä toisenkin kerran tällä reissulla. Suosittelen käymään jos huvittaa lomalla treenata hyvässä porukassa, missä tuntui että egot jätettiin sinne kenkien viereen eteiseen. :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Keltä hän on mustan vyön saanut? Nätti sviippi, kuvaile toki lisää jos tulee hienoja vastaan!

Kristian kirjoitti...

En minä tiedä... IBJJF:n mustavyö todistuksessa luki Fabricio Pereira, Alvaro Mansor, Francisco Mansor joka on punavyö. Heiltä vissiin.. kuin niin?

Joo, kuvaan kyllä aina jos kaverit antavat ja tulee joku mitä en ole nähnyt aiemmin. Voin kuvata nuo Buchechan tekniikat, kun pääsen kotiin. Tai sitten japanissa pojan kanssa, jos löytyy sopiva tatami.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mielenkiinnosta vaan kysyin, koska saatan itsekki poiketa hänen salillaan joku kerta. Sparrasitko hänen kanssaan?

Kristian kirjoitti...

En päässyt sparraamaan, kun hänellä oli polvi joko leikattu tai muuten vaan hajalla. Sparrasin noiden kahden sinivyön ja tuon nelinatsaisen valkovyön kanssa kuvassa.