perjantai 2. elokuuta 2013

#815 BJJ

Tänään oli taas perinteinen perjantain harmaakarhusessio, missa aloitimme Lovaton "Seal the Deal" Mount ohjelman läpikäymisen. Katsottiin ristikuristusmountista ja siihen pariksi suorakäsilukko. Sitten ihmeteltiin millä ilveellä kaverin saisi pysymään kuristettavana ristikuristuksessa, kun meinasi joka kerta lähteä sillalla ympäri kun lähti hakemaan toista kättä kiinni. Ei ollut helppoa.

Lopuksi sparrattiin melkein tunti tehtäväsparria mountista, niin että kaverille alla riittii vaikka halfguardiin veto. Alkoi loppua kohti pysymään vähän paremmin, mutta yhtään ristikuristusta, en kyllä saanut aikaiseksi - kaksi Helion tuplanyrkkikauluskuristusta löytyi (hehe), jotka pitääkin ottaa pelikirjaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse käytän versioo jossa toinen polvi tuodaan kainaloon ja toinen jätetään huukiksi. Tärkeää on kääntää kaverin pää siihen suuntaan mihin huukki estää siltaamisen.

Kristian kirjoitti...

Joo, hookit on hyviä, mutta sitten en yletä ristikuristamaan. Hookkien kanssa tulee lähinnä ezekilöityä..

..voi pystyykö siitä jotenkin ristirustamaankin hyvin?

Anonyymi kirjoitti...

Huukki pidetään siihen asti, että saadaan otteet kuntoon jonka jälkee toinenkin polvi kainaloon. Perse vähän irti rinnasta ja koko paino ranteille ja avot? Eli haen ensin oikean käden kaulukseen, sitten painan kyynerpäällä paineen rintaan ja nostan oikea polven kainaloon. Vasen käsi on pitkällä sivulla ja pää päässä kiinni. Koko seremonian ajan vasen huukki on ollut sisässä. Sitten käännän kaverin pään osoittamaan oikealle ja otan peukalolla pään alta kauluksen. Tämän jälkeen pyöräytän käden kuristukseen ja samaan aikaa ammun vasemman polven kainaloon ja kaikki paino ranteille. Mikäli kaveri blokkaa sitä pyörätystä kädellä niin koitan rikkoa sen pyöräyttämällä päätä hipoen. Mikäli toinen ylipelaa niin siitä ilmanen americana.

Kristian kirjoitti...

Mainiota, pitääpä kokeilla hookkailla. Kiitos vinkistä - kuka oletkin :)