sunnuntai 20. lokakuuta 2013

#869 - BJJ Klubi

Tänään kertailtiin vanhoja ja uutena otettiin suora käsilukko mountista - perusversio ja sitten niin, että kaveri kääntyy kyljelleen.

Sparrit otettiin taas hanskoilla lähtien guardista. Tänään tuli kyllä harvinaisen selväksi BJJ guardin tarkoitus. Olen kyllä aina ymmärtänyt positiohierarkian tärkeyden, mutta kun mennään ilman lyöntejä niin minua ei ole ihmeemmin haitannut jos kaveri tulee guardista ohi tai mounttiin, kun sieltä useimmiten pääseen puolustamalla jonkin ajan päästä vetäisemään halfguardiin ja sitä kautta sweeppi.

Nyt kun lyönnit ovat mukana ja vastassa on Villen tai Miron tasoinen hyvä kaveri, niin homma aikalailla game over, kun guardi on ohitettu. Sivusidonnasta polvivatsalle ja lyöntejä, mounttiin ja lyöntejä tai sivusidonnasta krusifiksi ja lyöntejä.

Aikaa on todella vähän palauttaa guardiin, jos haluaa että tunnistaa itsensä peilistä vielä illalla. Puvun kanssa tuo on vielä hankalampaa, kun päällä oleva voi esim pitää polvivatsalla niskan takaa grippiä ja ground and poundata toiselle kädellä käkättimeen. Noita nopeita guardiin palautuksia ja scramblaamista saa treenata vielä paljon...

Ei kommentteja: