torstai 12. joulukuuta 2013

Empty Force Fail...

Olen muutamaan otteeseen katsellut näiden kavereiden videoita. Minusta on hemmetin hienoa, että nyt "internetin aikana", tälläiset tapaukset paljastuvat nopeasti. On äärimmäisen vaarallista markkinoida tuollaista itsepuolustuksena. Saahan sitä harrastaa ja mikäs siinä jos kavereiden kanssa uskotaan hommaan. Mutta jos tuollaista myydään itsepuolustuksena, niin menee minusta aika edesvastuuttomaksi. Joku saattaa päästä hengestään, kun ei pistä juoksuksi vaan jää väärään paikkaan heiluttelemaan käsiään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos nyt oikeasti kuvittelee tuon EFOn toimivan, niin ehkä sitä ansaitseekin saada kuonoonsa itsepuolustustilanteessa.

Toisaalta markkinoidaanhan BJJ:täkin itsepuolustuslajina, vaikka ilmeisesti paljon tehokkaampia / järkevämpiä itsepuolustuslajeja on tarjolla. Eikös sekin ole aika edesvastuutonta.

Kuitenkin kyse on itsepuolustuksesta, vakavan uhan torjumisesta. Ei siinä pitäisi noudattaa kamppailu-urheilun rajoituksia tai muinaisia samurai-lakeja. Jos vertaa esim. Krav Maga tai BJJ tekniikoita, niin ymmärtää kyllä pointin. Tottakai, jos harjoittelet julmetusti, niin pärjäät IP tilanteessa vaikka tai-chilla.

Krav magassa ensimmäinen (saattaa olla viimeinenkin) tekniikka mitä opetetaan on nivusiin potkiminen. Ei vaadi tuhansia toistoja, että sitä voi käyttää oikeasti. Kun BJJ:ssäkin aletaan potkimaan kunnolla kulkusille, niin voisin kuvitella BJJ:n mahtuvan itsepuoluskategoriaan.

Kristian kirjoitti...

Suomessa treenataan pääsääntöisesti sportti-BJJ:tä jolla on aika vähän tekemistä sen BJJ:n kanssa, mikä on tarkoitettu itsepuolustukseen. Gracie Combatives on todella toimivaa, kun vastassa on yksi kaveri. Se kulttuuri missä BJJ kehittyi on "aika" miehinen ja matsit olivat useimmiten mies miesvastaan, eikä nykyajan "potkitaan jengillä maassamakaavaa" touhua. Jos puhdasta itsepuolustusta haluaa oppia, niin Krav Maga ja vastaavat ovat todella hyviä, mutta mies mistävastaan, lähden kyllä oldschool jiujitsulla mieluummin, kun munille potkimaan. (mutta minä olenkin BJJ "uskovainen") ;D