perjantai 15. elokuuta 2014

#954 BJJ - Gaijin Academia

Tänään oli tämän reissun viimeiset treenit Gaijin Academiassa Jassen ja Marekin isännöiminä. On ollut todella hienoa lomailla, kun on tälläinen "toinen kotisali", missä on tuttuja kavereita ja hyvää treeniä.

Tänään otettiin lämmöt jumppapalloilla tehden erilaisia tasapainoharjoitteita. Vanhempana kaverina joutuu olla aina vähän varpaillaan, kun tehdään omasta normilämmittelystä poikkeavia juttuja. Hyvää settiä oli kuitenkin ja lämminkin tuli.

Asia mistä olen ollut todella tyytyväinen täällä Gaijin Academiassa, on että jokainen treeni alkaa jollain itsepuolustustekniikalla ennen päivän tekniikoihin menemistä. Tänään oli ns open-mat vapaa treenit, mutta silti vedettiin lämpöjen päälle kaksi klassista GJJ-itsepuolustusta.

Ensin pystystä, niin että kaveri ottaa edestä pillistä kiinni. Rikottiin grippi käsien välistä ja siitä lonkkaheitta ja polvi vatsalle. Toinen tekniikka oli pysty-RNC:n puolustus lonkkaheitolla. Ensimmäinen oli minulle tuttu vuoden takaisesta Royce Gracie seminaarista ja toinen Budovideosin Rickson Gracie haastattelun invisible jiu jitsu osuudesta.

Hyvää settiä ja sama ip-tekniikoilla lämmittely kulttuuri tulee myös BJJ-Klubille.

IP-tekniikoiden jälkeen oli sitten vapaata sparria. Kelloon lyötiin 10 minuuttia ja otin enin pari erää NoGi:ta joka ei sitten ollenkaan ole minun juttu. Hikiset kaveri ovat kuin saippuan kanssa painisi ja mistään ei saa kunnon grippejä. Yritä siinä nyt sitten mursuta... :) En vaan osaa... Sitten puku päällä Jassen kanssa erä, jossa jäin TAAS banana splittiin turattuani mahtipaikan selästä... huoh. :) Toinen hieno juttu minkä bongasin Jassen painista oli, kun olin kömpimässä halfguardista selän puolelle ja Jassella oli whizzer. Oli juuri lähtemässä puskemaan kohti ja kauemmasta polvesta kiinni, jotta saisin kaverin kumoon, kun Jassen muutti whizerin puolinelson tyyppiseen otteeseen (haka joku??...), jolla kippasi minut selälleen.

Painien jälkeen graduoitiin paikalliselle kaverille sininen vyö ja jaettiin muutama ansaittu natsa...

Kivaa on ollut täällä kavereiden kanssa painia... ja kivaa on taas ensiviikolla painia Hipkon tatameilla. :)

Ei kommentteja: