sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Surfing and Whipeouts in Famara...

Brazilian Jiu Jitsun kotimaassa surffaus on ollut aika monen legendan "se toinen laji". Itse olen viettänyt teinivuodet wind-surfining kanssa ja perinteinen surffaus on aina kutkuttanut takaraivossa. 15 vuotta sitten tuli lyötyä kättäpäälle kaverini Aleksi kanssa, että surffaus on opittava ennen kuin täyttää 50 ja nyt on enää kolmisen vuotta aikaa joten tänä vuonna on ollut aika ottaa härkää sarvista. Nyt on viikko surffauksen opettelua takana Lanzaroten Famara-beachilla.

Bookattiin syksyllä Dynamiken ja Miisan kanssa viikon reissu ja otettiin samaan pakettiin viiden päivän kurssi surffauksesta Surf School Lanzarotesta ( http://www.surfschoolanzarote.com ).

Finnair lennätti paikalle suoralla lennolla ja Famaran kylään taksi kesti reilun puolituntia. Vanha kalastajakylä on suojelualueella, joten turistimassaa ei alueella pahemmin näy - lähinnä surffareita ja paikallisia. Kylässä on on muutama ravintola, kolme kauppaa ja monta surffikoulua.



Itse Famaran ranta on täydellinen surffauksen aloittamiseen ja tarjoaa pientä ns. Whitewater aaltoa aloittelijoille ja isompaa greenwavea edityneille. Surf School Lanzarotea ei voi kuin suositella - Tripadvisor arvostelutkin olivat aika vakuuttavia. Todella hyvät opettaja ja selkeä ohjelma teorioineen millä pääsee jo ensimmäisenä päivänä kiinni ensimmäisiin aaltoihin.



Mika oli surffannut jo aikaisemmin, mutta Miisalla ja minulla oli vain kolmen kerran kokemukset viime kesältä Espaniassa, joten kurssi oli todella mainio. Päiväohjelma alkoi kymmeneltä jolloin kerättiin kamat ja siirryttiin rannalle. Alkulämmittelyt, päivän teoria ja ohjelma ja sitten opettajien johdolla veteen. Pari tuntia treeniä ja sitten lounastauko rannalla, jolloin opettajat kävivät  teoriaa läpi. Sen jälkeen toiset kaksi tuntia meressä.



Viikon aikana etenin rannasta kaatuilusta, siihen että pääsin itse melomaan ns. lineuppiin murtuvien aaltojen taakse  ja sieltä sitten yrittämään vihreiden aaltojen valloittamista. Muutaman kerran jopa onnistuin vihreän aallon nappaamisessa (ehkä yksi huikeimmista jutuista maailmassa) ja surffasin pystyssä rantaan saakka, mutta useimmin homma päätyi tähän tapaan noissa isommissa aalloissa - joka sekin oli ihan hauskaa turvallisen hiekkapohjaisen rannan takia. :D


Pienemmissä aalloissa homma meni jo aika rutiinilla loppuviikosta ja käytännössä pystyi nappaamaan kaikki aallot mitä halusi. Tyyli tosin oli ns. dead sailor mallia - eli tönkkösuolattu ukko laudan päällä. Seuraavalla reissulla sitten keskitytään tyyliin ja  noihin vihreiden metsästykseen. 




Todella huikea viikko ja tänään pitää antaa hieman kropan palautua ja sitten taas jiu jitsun pariin. :) Jos surffaus kiinnostaa, niin suosittelen tuota http://www.surfschoolanzarote.com :a. Homma oli todella ammattimaisesti vedetty ja paikan kautta saa kämpänkin. Lanzarotelle pääsee muutamalla satasella, kun kyttää lentotarjouksia ja viikon asuminen kahden makuuhuoneen kämpässä keittiöllä maksoi alle 300e... tarjolla on edullisimpiakin kimppamajoituksiakin. 






Ei kommentteja: