lauantai 14. toukokuuta 2016

#1118 BJJ - Riku Urholin seminaari

Crest-kamppailusali järjesti lauantaina Urholinin veljesten seminaarin. Harmillisesti Jesse Urholin oli sairastunut, mutta ei tuo tatamilla hirveästi haitannut, kun Riku otti koko seminaarin haltuun.

Hyvät lämmittelyt jonka jälkeen lähdettiin tutustumaan x-guardiin. X-guard käytännössä täysin "uusi" guardia minulle. Olen toki sitä vuosien varrella muutamassa treenissä treenannut ja perus sweepit hahmotan, mutta itse en ole varmaan ikinä vetänyt x-guardia sparrissa. Tekosyynä on ollut pitkät jalat joita minusta on ollut vaikea ommella oikeaan positioon.

Nyt kuitenkin vedettiin x-guardin perusteita hyvillä yksityiskohdilla ja kolme erilaista sweeppiä, riippuen vähän mihin suuntaan kaveri horjuu päällä. Ensimmäinen oli klassinen työntö ja tekninen ylösnousu, toinen kippaus taaksepäin jossa keskityimme kaverin nostamiseen hieman ilmaan, ennen nilkan koukkausta ja viimeinen oli selän otto joka oli minulle uusi tekniikka. Tuo viimeinen tuntui itselle parhaiten sopivalle.

Lopuksi otettiin parikymmentä minuuttia sparria. Tämä oli itseasiassa ensimmäinen kerta pitkän loukkaantumis suman jälkeen, kun olin oman salin ulkopuolella painimassa ja jännitti kuin valkovöisenä aikanaan, kun kylkikin on vielä(kin) toipilaana. Yritin kaivaa x-guardeja mutta kaikki kaverit ohittivat polviltaan ja en saanut hookeilla nostettua kavereita joten x-guardit jäivät sparrissa testaamatta. Muutenkin tuli himmailtua aikalailla tuo turhan jännittämisen takia. Viimeisessä erässä painin käsittääkseni paikallisen purppuravyön kanssa, jolla oli minulle uusi tapa estää kunnon deep-halfguardiin kaivautuminen. Harmitti vähän, kun ei ollut aikaa enempää jäädä tutkimaan kyseista tekniikkaa. Pitää mutustella sitä tatamilla lähipäivinä.

Kivaa oli ja toivottavasti Jesse paranee pian ja saadaan Urholinit takaisin pääkaupunkiseudulle seminaareja pitäämään. Hyvää settiä oli - suosittelen.

Ei kommentteja: