sunnuntai 23. lokakuuta 2016

#1153 BJJ-Klubi

Syyslomasta riippumatta Klubi-pyörii.

Tänään jatkettiin selkäkontrollin treenaamista kertaamalla drillaamalla tähän asti opittu ja lisättiin uutena maountin otto, kun kaveri yrittää karata.

Tästä rakentuu hyvä drilli, missä käydään käytännössä "kaikki tarvittava" selän kontrolloimiseen.
  1. Spinni
  2. Total Control - Turvavyö
  3. Kiikkustuoli
  4. Kaveri putsaahookin - Resetointi niskapaineella
  5. Kaveri putsaa hookin toiselta puolelta - mountin otto
Muut tähän liittyvät asiat jotka ollaa nyt syksyn aikana käyty läpi.

  1. Spiral Ride - Kilpparin kaato
  2. Switch 
  3. Lantion asema kaverin lantioon nähden ja sen vaikutus kontrolliin
  4. Rotaatio konsepti - "kuin kaksi kirjaa ja korva korvassa"
  5. Double unders kontrolli
  6. Kimura kontrolli
  7. Älä anna halfguardia - eli joko mounttiin tai polvi vatsalle
Ensi kerralla katsotaan vielä kaverin litistäminen ja sitten on kontrolloinnin perusteet käyty läpi. Sen jälkee aletaan lisäämään pakettiin hyökkäyksiä ja niitä käydään jouluun saakka. Lämmittelyt hoidetaan tuolla "selkäkontrolli-drillillä", niin ne tulee tutuksi.




5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Löysin sun blogin ja katoin että treenaat bjj:tä Hipkolla. Olen aloittamassa bjj:n peruskurssia ja haluaisin tietää, miten Hipkolla otetaan peruskursseille vastaan naispuolisia treenaajia? Olen 22v nainen enkä omista minkäänlaista kamppailutaustaa, ihan hyvässä kunnossa olen kyllä muuten. Kävin toisella salilla ensimmäisellä peruskurssin tunnilla, ja laji itsessään innostutti mutta jäi vähän paha maku suuhun noin fiiliksen puolesta. Olin ainut nainen, se vaikutti tietysti vähän negatiivisesti, mutta salissa tuntui olevan jotenkin kauhean totinen ilmapiiri ja tuntui että monet osasivat jo ennestään asioita mitä itse en osannut, ja tunsin itseni vähän tyhmäksikin. Arvistaisin paljon vastaustasi!

Hyvää alkanutta viikkoa! (:

Kristian kirjoitti...

Terve

Hipkossa ei sinäänsä ole alkeiskurssia vaan alkeistunneilla pyöriin nonstoppina 20 alkeistuntia, joten voit aloittaa milloin vain. Meillä on kyllä ainakin minun mielestä todella hyvä henki ja leppoisa treenitunnelma. Treenaamassa on jonkin verran naisia, mutta aika miesvaltaista kuitenkin.

Itsensä "tyhmäksi" tunteminen jatkuu noin 6kk (joskin minä tunnen itseni tyhmäksi edelleen vähintään kerran kuussa näin 10 vuoden treenin jälkeenkin :D) , jonka jälkeen on perusteet vähän seljennyt. Se tapahtuu kaikille. :)

Tule ihmessä kokeilemaan. Mitä salia olet lähinnä ja milloin olisit tulossa, niin voin vinkata vetäjälle että toivottaa tervetulluksi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi kiitos vastauksesta! (: Joo ja ei se itseni tyhmäksi tunteminen niinkään haittaa, kunhan vetäjä on valmis auttamaan aina kun menee sormi suuhun :D (eli jatkuvasti)

Leppävaaran sali ois mua lähinnä, katsoinkin että siellä menisi maanantaisin ja keskiviikkoisin peruskurssin tunnit, ne sopisivat hyvin mun lukkariinkin (:

Kristian kirjoitti...

Hei, mainiota. Maanantain alkeistunnin vetää Timo Räkköläinen joka on meidän pääopettaja ja Hipkon omistaja. Huippumukava kaveri. Mene sinne maanantaina niin olet tosi hyvissä käsissä. Terve, tuloa Hipkoon. Tule sanomaan Moi, kun törmätään salilla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos avusta! (: toki!