lauantai 15. huhtikuuta 2017

#1207 BJJ

Käytiin Tompan ja Samun kanssa. Ollaan käyty Tompan kanssa noita perusteita tässä nyt reilun viikon verran ja eilinen meni Danaher Death Squad possen juttuja netistä tutkiessa. Olen aina ollut suuri konseptien ystävä jiu jitsussa ja tuo Danaherin ajattelu, missä käsittääkseni idea perustuu kolmeen (??) perus positioon Ashi Garami, Outside Ashi Garami ja Inside Sankaku.

Position pitäminen taas näyttää perustuvan siihen, että luodaan omilla reisillä "kiila" joka jumittaa kaverin polvilinjan yläpuolta, jonka jälkeen tulee ns. kaivuu mekaniikka - eli lähdetään kaivamaan sitä kantapäätä, jotta saadaan heelhook ote kiinni. Kun tämä on tehty, niin tulee ns. hajoitusmekaniikka, eli miten liikutan omaa vartaloani suhteessa kaverin vartaloon, niin että saadaan aikaan lopetus.

Eli se mitä olen viikon viikon videomateriaalin ihmettelyn jälkeen saanut omaan päähäni kasaan on järjestelmä joka perustuu seuraavaan hierarkiaan:

  1. Sisään menot noihin perus positioihin (Näistä aloitettiin reippaasti Imanari Rollilla :D)
  2. Position pito (Ashi Garami, Outside Ashi Garami ja Inside Sankaku)
  3. Kaivuumekaniikka, millä kaivetaan kantapää heelhook asentoon
  4. Hajoitusmekaniikka, eli Itse lopetus
Eli vanha kunnon positio ennen submissiota toimii täälläkin. Fiilis on vähän kuin valkovöisenä kymmenen vuotta sitten, kun tajuaa jotain uutta ja ovi raottuu johonkin totaalisen uuteen maailmaan. 

Nämä kun yhdistää paineohitukseen, deep halfguard sweeppeihin, Ryan Hall:n head and arm-systeemiin, niin alkaa olla aika hauska setti kasassa. 

Innostunut olo. :)

Ei kommentteja: