maanantai 8. toukokuuta 2017

10 Vuotta Jiu Jitsua

Tänään tasan kymmenen vuotta sitten marssin pelonsekaisin tuntein Maunulan koulun jumppasaliin Jocken kanssa. Timo oli houkutellut minut Combat Hapkidosta kokeilemaan BJJ:tä ja näin olimme sitten päättäneet tehdä. Ensimmäinen tunti ikinä oli NoGi:tä ja agendalla reippaasti heel hookit.

No näitä sitten drillattiin ja loppusparreissa oli aika kurko meininki, kun osasin puristaa päästä, olin nähnyt netissä giljotiinin ja drillannut puolituntia heelhookkeja. Ego vahvasti mukana sitten lähdettiin repimään jalkoja. Huippu hetki oli kun sain Jockelle giljotiinin ja sitten olikin maahan palautuksen aika, kun Timo paritti (hehe) minut Eskon pariksi, joka oli tuolloin muistaakseni noin 17 vuotias minua parikymmentä kiloa kevyempi valkovyö (3 natsaa). Taputin viidessä minuutissa muistaakseni kuusi kertaa - eli humble-piirasta tuli syötyä ihan huolella.

Illalla istuin sohvalla ihmettelemässä, että teinivuosilla alkaneella katkonaisella kamppailulajien harjoittelulla ei ollut mitään merkitystä, jos jouduttiin mattoon.

Kymmenen vuotta on ollut huikeaa aikaa. Treeniä on tullut keskimäärin kolme treeniä viikossa - joskus enemmän ja joskus vähemmän, kun rinnalla on ollut huippu perhe ja aikasyöppö työura. Olen tutustunut huippu porukkaan ja kokenut todella hienoja hetkiä. Tästä jatketaan kohti seuraavaan kymmentä vuotta sen mitä kroppa antaa myöten. Tässä kuussa tulee 48 vuotta täyteen, joten jos joku miettiin että voiko tätä aloittaa kolmekymppisenä, niin sietää hävetä hetki mietoksiaan ja tulla äkkiä salille. :)

Harmaaakarhut 4 Life! ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea merkkipäivän johdosta!
Sulla on ollut aika hieno polku BJJ:n parissa.