sunnuntai 14. tammikuuta 2018

#1281 BJJ-Klubi

Flunssa ja duunireissu sotki viimeviikon treenit, mutta sunnuntai-aamuna oli jo sen verran hyvä olo, että pääsi onneksi aloittamaan kevätkauden BJJ-Klubin. Agendassa oli lämmittelynä Gracie-Combativesistä mountista pakenamista, kun päällä on lyövä kaveri.

Kevään pää-teemana on Rob Biernakin ja Stephan Kestingin modern leg locks DVD-paketti jota nyt yhdessä alettiin klubilla ihmettelemään. Aluksi käytiin läpi ihan peruskonseptina joka sopii kaikkeen painiin, vanha kunnon Position before Submission "sääntö" vähän tarkemmalla ajatuksella.

Kummallakin painijalla on käytännössä kolme asiaa mitä pitää olla kunnossa, ennen tehokasta hyökkäämistä. Base, Postuura ja Structure.

Base, eli "perusta" eli kyky pysyä tasapainossa, niin että pystyy tuottamaan voimaa tarvitsemaansa suuntaan.

Postuura, eli selän ja niskan asento niin, että ne eivät ole vinkuralla ja pystyy tuottamaan maksimi voiman pienimmällä energian käytöllä.

Structure, eli "paketti" eli kädet ja jalat niin, että ne ovat optimaalisessa paikassa tekniikkaan nähden ja eivät vaarassa.

Tavoitteena painissa on siis päästä ns. 3-0 tilanteeseen, missä itsellä on nuo kaikki ja vastustajalta on taas viety nuo kaikki. Tällöin lopettaminen on kaikkein tehokkainta ja onnistumisprosentti on suurin.

Käytiin läpi jalkalukkojen karkea position hierarkia:

1. Standard Ashi-Garami
2. Cross body Ashi-Garami
3. Outside Ashi-Garami
(3.5. 50/50 ja 80/20)
4. Inside Ashi (Leg Reap)
5. Inside Sankaku (Honey Hole)

Näitä aletaan sitten kevään aikana mutustelemaan yksi kerrallaan ja tutkitaan jokaiseen tehokkaimmat  Dig-mechanics (eli miten kaivetaan jalka esim heelhookkin, sen jälkeen kun itse kontrolliposition esim Inside Sankaku on jo saatu) ja Break-Mechanics, eli miten itse lukko kiristetään niin, että "lopetus" saadaan aikaiseksi.

Katsomme myös eri sisään menoja, puolustuksia, miten pysytään päällä epäonnistuneessa hyökkäyksessä jne. Eli todella paljon tavaraa tulossa kevään aikana.

Lopuksi painittiin "avokäsilyönneillä". Olin Markon myllättävänä vartin ja aika kuolemaksi se olisi jos tuon tasoinen kaveri vielä pääsisi lyömään vapaasti. Kerran pääsin kaivamaan jalkalukkoja, mutta Marko on näemmä immuuni niille.

DVD-setit ovat näköjään loppuunmyyty, mutta Kestingiltä saa materiaalin on-line versiona ja tulossa on myös iOS App.

http://www.grapplearts.com/modern-leglock-formula/


Ei kommentteja: