sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

#1309 BJJ Headstart-ohjelmalla pystypeli kuntoon.

Tänään oli Hipkossa Jukka-Pekka Väisäsen vetämä BJJ-HeadStart koulutus, jonka pyrkimys on tuoda (pysyvä) muutos siihen kuinka BJJ:n pystypeliä harjoitellaan. Tämä edellyttää sitä että seuran opettajat/valmentajat/ohjaajat omaksuvat uuden lähestymistavan ja tarvittavat konseptit. Tänään koulutettiin sitten Hipkon BJJ-ohjaajia ja opettajia.

Vajaa neljä tuntia käytiin läpi konseptia, miten rakennetaan yksinkertainen BJJ:hin sopiva alasvienti-peli. Käytiin esimerkkien valossa helppoja komboja jotka täydensivät toisiaan riippuen kaverin reaktiosta ja niiden one step entryjä, keskittyen siihen että landataan meille edulliseen asemaan. Tekniikat olivat Judosta suoraviivaistettu enemmän BJJ:hin sopiviksi.

Perus ideana:
Opetellaan itselle sopiva helppo alasvienti, niin että sen saa one step entryllä ilman tolkutonta steppailua ja siitä alas ja hyvään positioon.

Sen jälkeen opetella kyseiseen alasvientiin grippien haku ja  sisäänmenot ja sitten sille parina toimiva tekniikka kaverin reaktion mukaan. jne jne.

Päivässä oli sellaista Pietiläis / Danaher:maista konseptimeininkiä ja upposi ainakin minuun kuin veitsi voihin. Suosittelen todella menemään Jukka-Pekan BJJ-HeadStart seminaariin, jos semmoinen osuu lähisalille. Itsellä tämä oli ns. "mind blown"-osastoa, kun ei ole tuohon pystypeliin niin paljoa panostanut. (single-leg tai guardiin veto on ollut vastaus kaikkeen). Nyt on uusi hyvä ja yksinkertainen setti takataskussa, mitä voi drillata ja ottaa käyttöön.

Ei kommentteja: