lauantai 26. huhtikuuta 2008

#99 Alex Monsalve - 4. Päivä

Aamulla olisi ollut lukkopaini harjoitukset, mutta jätin ne strategisesti väliin, koska haluan säilyttää liikkumiskykyni. :) Kaksi harjoitusta peräkkäin on vain minulle liikaa - ei pysty palautumaan enää niin nopeasti.

Alkulämmittelyt olivat rauhalliset verrattuna aikaisempien päivien lämmittelyihin, johtuen varmaan siitä että suuri osa porukasta oli jo treenannut puolitoista tuntia. Pidin lämmittelyistä todella paljon - pyörittiin matolla erilaisia BJJ:lle ominaisia "kuperkeikkoja" yms. Paikat lämpenivät mukavan rauhallisesti ja liikkeet valmistivat hyvin itse harjoitukselle.

Tekniikoina oli muutama sweeppi avoimesta guardista. Tekniikat jäivät minulle vähän hämäriksi, kun olin Teon pari ja se oli niin rikki viikon treeneistä, että en saanut tehdä kuin muutaman kerran per tekniikka.

1. Kun vastustaja lähtee nousemaan ylös avaa ota kauluksesta oikealla veitsikädellä kiinni ja vasemmalla kädellä vastustajan oikeasta kädestä - avaa guardi "ajoissa" ennen kuin vastustaja on ylhäällä. Vasen jalka lantiolle ja oikea hookiksi toisen jalan taakse. (Muista että pääsääntöisesti toinen jalka on oltava hookki ja toinen työntää). Horjuttele vastustajaa ja vaihda vasen jalka hookiksi ulkopuolelle ja vaihda kauluksella ollut käsi pitämään toisesta kädestä kiinni. Polvet yhteen ja kyynerpäät sisään ja swiippaat vastustajann yli. En saanut tätä toimimaan kunnolla, kun en ehtinyt kokeilla kuin kolme. Pitää ihmetellä lisää.

2. Sweeppi jos vastustaja pudottautuu oikean polven varaan. Pudota lantiolla ollut jalka maahan ja työnnä hookkina olleella jalalla kaveri kumoon ja siitä mounttiin.

Painit: Normaalia painia polvilta.

1. Alex (M2?): Lähdin ohittamaan guardia pystystä, mutta luonnollisesti Alex horjuttaa jatkuvasti, joten se on sangen vaikeaa. Joudun "nollaamaan" tilanteen monta kertaa siirtymällä taaksepäin ja sitten uudestaan sisään. Lopulta Alex sweeppaa ja joudun alle, mutta saan kaapattua halfguardin. Olin ihan pähkinöinä onnistumisesta ja kaivoin heti lockdownin ja underhookit. Lähdin tekemään whipuppia ja sekin onnistui. Pääsin kyljelleen ja lähdin hakemaan sweeppausta kaivamalla vastapuolen jalkaterän kädelläni (OldSchool), mutta en muistanut pitää toista kättä kunnolla selässä ja Alex nousi seisomaan. Jäin ihmettelemään, että mitä ihmettä se nyt tekee ja se selvisikin aika nopeasti. Minulla oli LockDown edelleen kiinni ja vastustajan noustessa ylös lockdownin pitäjälle tulee nilkkalukon tapainen. Tap Tap. Jatkettiin... minut aikalailla samantein sweepattiin ja Alex lähti laittamaan polvea rinnalle. Kaivoin heti nilkan alta ja takamuksen takaa vyöstä kiinni, jotta pääsisin sweeppaamaan mutta Alex meni matalaksi ja en saanut skuupattua lantiota sivulle. Alex painui takaisin sivusidontaan ja teki rannelukon... auh. Jatkettiin vielä kerran ja en ihan muista yksityikohtia, kun olin jonkin aikaa sivusidonnassa ja yritin siitä irti, mutta sitten tuli taas jokin härö pukukuristus ja hetken sinniteltyäni taputin.

2. Marko (P) istahti taas tyypilliseen tapaansa pehvalleen hassuun guardiinsa ja minä lähdin hakemaan ohitusta. Painostin jonkin aikaa ja sitten pääsinkin halfguardiin päälle, josta huomasin paikan Ezekielille. Sain aika hyvin sen paikalleen ja sormet lukittua hihoihin molemmilta puolilta, mutta Markolla oli hieman leukaa välissä. Lähdin vähitellen kiristämään ja Marko pyörähti ympäri, mutta pidin edelleen kiinni. Kiristin kokoajan enemmän ja Marko sai itsensä pois halfguardista ja siirtyi polvi vatsalle. Leuka muljahti pois välistä ja lähdin kiristämään lisää. Marko laittoin paljon painetta polvelle ja kiersi samalla yläruumista, niin että en saanut lopetettua, vaan oli irroitettava. Höh, se oli jo lähellä. Jatkettiin ja loppu erän Marko sitten päätti näyttää mistä kana pissii ja teki aika vihaisen rannelukon ja kimuran - eli taputin kaksi kertaa.

3. Miikka. Olin jo ihan finaalissa, joten tästä ei ollut paljoa kerrottavaa. Pääsin kerran selkään, mutta muuten tuli Miikalta kunnolla kuonoon. Hihittelin vain, kun jäin kerran armbariin ja kerran Lucion opettamaan Nilkkalukko setuppiin sivusidonnasta. Se oli älyttömän hieno. Miikka on taitava... sillä todella hyvä hahmotuskyky "scramble" tilanteissa ja saa niistä usein kaivettua jonkin lopetuksen. Minä taas olen vastaavassa tilanteessa lähinnä:"Missä suunnassa on maa???.... tap tap"  :)

Tänään oli taas parempi päivä ja painikin kulki ihan hyvin - ainakin niin kauan kun kuntoa riitti. . Oli aika päräyttävän hienoa painia Alexin kanssa.

Ei kommentteja: