perjantai 18. huhtikuuta 2008

#95 Perustekniikka 8 - Timo

Lämmiteltiin kevyesti ja otettiin kevyttä painia sivusidonnasta lämmittelyksi. Painin Peterin kanssa ja pyöriskeltiin kevyesti pääsin selkään ja laitoin bodytriangelin ja Timo komensi pitämään kevyenä ja päästämään irti :) joten jatkettiin siirryin hookseihin. Kaivelin kuristusta, mutta en saanut ja lopulta päätettiin, että aloitetaan alusta, koska muuten olisi mennyt nysväämiseksi. Lähdin alta ja pääsin sweeppaamaan ja mounttiin. Loppu erä meni, kun yritin kaivaa kuristusta ja lopulta lähdin hakemaan armbaria. En saanut ja kello soi...  Noita halvatun lopetuksia pitää todella harjoitella. 

Tekniikkana kolme erilaista sivusidontaa ja poistuminen alta. 

1. "Harness", eli käsi niskan alta ja toinen kainalon alta. Pidetään lantiota alhaalla ja annetaan päkiöillä painetta.

2. Käsi nikan alta ja toisella kädellä pidetään reiden kohdalta lahkeesta, että toinen ei pääse työntämään polvea alle. 

3. Käsi pään yli ja voi ottaa takin liepeestä kiinni ja syöttää sen kainalon alta pään takana olevalle kädelle. Toinen käsi pitää reidestä. 

4. Poistuminen alta. Käsi lantion alle ja toinen kaulalle ja silta. Alas tullessa työnnetään polvi avautuneeseen tilaan ja toisella jalalla koukataan vastustajan jalka, jotta hän ei pääse kiertämään karkuun. Sitten vedetään kyynärpäästä ja vapautetaan jalka. Katkaravutetaan tarvittaessa vielä toiseen suuntaan, jotta saadaan suljettua guardi.

Painit: Ensimmäinen erä Peterin kanssa, ei mitään ihmeempää. Pääsin sivusidonnasta kovalla työllä pois. Siirryin päälle ja sain kiivettyä polvivatsalla kautta mounttiin ja pidin sitä lopun erään. En saanut lopetettua... höh.

Joku valkonen. Pääsin alta pois, mutta meinasin matkalla jäädä kimuraan - sain puolustettua. Siirryin päälle pitämään sivusidontaan. Menin reverse sivusidonnan kautta mounttiin ja tein ezekielin. 

Valkoinen isompi kaveri 2 natsaa. Olin alla ja turasin käteni väärään paikkaan ja kaveri teki jalalla armbarin... tap tap. Menin päälle sivusidontaan. Pidin jonkin aikaa ja sitten nostin pään liian ylös ja kaveri koukkasin jalalla minut selälleen ja pääsi sivusidontaan... höh.

Sivusidonnassa olemista on treenattava PALJON... ja lopetuksiin on keskityttävä. Alkaa harmittamaan, kun positio paini sujuu ihan OK, mutta en löydä paikkoja lopetuksille. 

Ei kommentteja: