lauantai 5. huhtikuuta 2008

#87 Vapaaottelu - Teo

Lämmiteltyyn loikkimalla ja shoottailemalla ja sitten otettiin kevyttä pystyä noin 5 x 2 minuuttia pelkillä käsillä ja sitten jalat mukaan toiset 5 erää. Olin aika tasaraha tämän jälkeen ja totesin, että olen ihan kuutamollo pystyssä(kin). Paketti hajosi jatkuvasti ja rytmitys oli ihan hukassa. Keskivartalopotkut (ainakin kevyessä ottelussa, kun ne ovat hitaampia) olivat aika vaarallisia, kun Marko vei lähes jokaisesta maahan. Eli keskityin polviin ja alapotkuihin. Viimeisissä erissä alkoi rytmitys vähän jo löytyä, joten kai se on vaan ruosteessa ja aika on varmaan myös kullannut muistot, että osasin joskus jotain. hehe.

Tekniikkana otettiin alasvientejä. Ensimmäisenä takajalasta. Paino alas hämättiin lyönnillä ja shootatiin polvilleen takajalan "ympäri" ja napataan etummaisella kädellä jalan ympäri ja lukitaan toisen käden ranteella ranteesta. Pää ja olkapää tungetaan vastustaja rintalastan, kohdalle, jotta vastustaja ei saa giljotiiniä tai pysty takomaan päähän (tämä on siis paljon ylempänä, kuin BJJ-alasviennissä). Sitten noustaan ylös ja vedetään jalka jalkojen väliin ja suoritetaan alasvienti ja siitä sivusidontaan. 

Toinen tekniikka jatkui tästä. Eli jos olet päässyt ylös, mutta et saa kaveria nurin - siirrä jalka koukanneen käden kyljelle ja tee double-leg alasvienti. 

Lopuksi toinen laittoin nyrkkeilyhanskat ja toisella oli vaparihanskat. Vaparihanskainen yritti viedä alas ja toinen yritti muksia kupoliin. Olipas vaikeaa. Aluksi kaverit sprawlasivat minut lättänäksi, mutta sitten tajusin shootata lähempään ja mennä ensin tarpeeksi alas ja periaatteessa shootata eteenpäin eikä alaviistoon ja alkoi onnistumaan - välillä. ;)

Erittäin hyvä, hauska ja fyysinen puolitoistatuntinen. Paikat ihan jumissa jo illalla kaikista slameistä mitä tuolla sai kokea - oli varmaan porukan kevyin kaveri ja sen kyllä tunsi. 

EDIT: Sunnuntai aamu - auh... buranaa. :D  Toivottavasti paikat tottuu tuohon touhuun - älyttömän hauskaa, mutta kroppa on kovilla. 

Ei kommentteja: