tiistai 8. huhtikuuta 2008

#88 BJJ Perustekniikka 4 - Jesse

Lämmittelyt hoideltiin drillin omaisesti tekemällä kahta perussweeppiä. Tekniikkana harjoiteltiin guardin ohittamista ja avaamista.

Sweeppi 1:
Lähdetään guardista aivan kun tehtäisiin kimuraa, mutta taaempi käsi menee suorana taakse tueksi. Nostetaan lantio ylös ja sukelletaan oman käden alta sweepaten vastustaja ja päädytään mounttiin.

Sweeppi 2:
Sidotaan sweeppi suunnan puoleinen käsi ja kaivetaan toinen käsi vastustajan polvitaipeen alta. Heilautetaan sweeppisuunnan jalkaa "ympyrässä" ja pylräytetään vastustaja alle.

Guardin Avaus:
Ote Kauluksesta ja "katso kelloon". Toinen käsi housusta kiinni lantion yläpuolelta ja painetaan lonkkaluun päältä lantio maahan. Vastakkaisen puolen jalka korkeaan polviasentoon ja painetaan polvella "kiertoa" vastustajan lantioon. Noustaan ylös ja oma lantio avaa vastustajan jalat.

Guardin Ohitus:
Otetaan punteista kiinni polven sisäpuolelta ja astutaan jaloilla taakse painaen vastustajan jalat maahan. Oma pää-olkapää-linja laskeudutaan vastustajan vatsalle jotta "lukitaan" vastustajan lantio maahan. Alempi käsi vaihtuu kontrolloimaan jalkaa, ettei se pääse guardiin ja ylempi käsi kaulan alta. Siirrytään ylemmäs ja turvataan sivusidonta.

Painit lähdettiin guardista ja piti päästä ohi tai guardin pitäjän swiipata/lopettaa. Tämähän sopi mainiosti, kun oli aika harjoitella tiukkaa guardia. :)

Olin alla:
1. Rikoin posturen vetämällä lähdöstä niskan takaa kaverin kiinni minuun ja siirsin guardia niin ylö kuin mahdollista. Rikoin tasapainoa jaloilla ja samalla kaivoin kauluskuristuksen.

2. Lähdin samalla taktiikalla, mutta nyt hain triangelin.

3. Lähdin samalla tekniikalla - sain kauluskuristuksen melkein kiinni mutta en tarpeeksi kiristettyä, jotein siirryin siitä suoraan armbariin, kaveri puolusti ottamalla kädestä tiukan otteen ja ajattelin, että en lähde vääntämään vaan kokeilen josko tilanne taipuisi omoplataan... ei taipunut vaan kaveri pääsi ohi. Jouduin jonoon... joskin kolmen jälkeen olisin joutunut muutenkin.

Nyt pääsin ohittamaan...

4. Nousin saman tien ylös ja avasin guardin ja smashaamalla ohi. Ei ollut kovin hieno ja pitää harjoitella jalkojen avaamista.

Takaisin alle.

5. pääsin guardista kiipeämään selkään, mutta sitten kaveri kierähti sivuttain, mutta pysyin mukana ja päädyimme asentoon missä minä olin alla hänen selässä - ennenkuin ehdin upottaa hookit hän pyörähti ympäri ja oli guardissani. Jessen mukaan se oli swiippi (hämärää) ja pääsin taas jonottamaan.

Taas ohottamaan...
6. Nousin ylös, ja aika loppui...

Ei kommentteja: