lauantai 27. syyskuuta 2008

Vyökoe - Sininen.

Tänään oli Jocken ja Peterin ym. vyökokeet ja ei mennyt ekalla keneltäkään läpi. Rakensin vanhoista muistiinpanoista ja tämän päivän havannoista ohjeet millä pitää treenata omat taidot Alliance-tasolle... :I

BLUE BELT


1 - fundaments

1.1 - ukemi back

Kova kaatuminen taakse ja siitä ukemi takaperin

1.2 - ukemi front

Jalat haaralleen ja ukemin vastakkainen käsi postaa maahan ja siitä kova kaatuminen eteen.

1.3 - escape hip

Katkarapu – pitää näemmä tehdä sisäjalka suorana

1.4 - technical stand up

Tekninen ylösnousu “taakse hyppäämällä”


2 - self defense (Näitä ei käyty)

2.1 - defense from head lock from behind

2.2 - defense from slap

2.3 - defense from head lock from the side standing up


3 - escape from bottom

3.1 - bridge

Otetaan sweeppaussuunnan vastakkaisella kädellä vastustajan sweeppaussuunnan puoleinen käsi pakettiin kyynerpäästä ja toisella kädellä otetaan kainalonalta olkapään takaa kiinni. Käännä omaa yläkroppaa vähän vastakkaiselle puolelle. Tehdään silta ylös ja sivulle ja käännetään vastustaja selälleen ja päädytään vastustajan guardiin.

3.2 - elbow escape

Laitetaan kyynärpää lattiaan vastustajan polvea vasten ja shrimpataan vastakkaiselle puolelle - samalla toinen käsi menee vastustajan reidelle. Saman puolen jalka suoristuu ja lähtee änkeämään vastustajan polven alta. Tarvittaessa voi auttaa toisella jalalla. Kun jalka on saatu "läpi" ja ollaan päästy half-guardiin laitetaan vapaa jalka toisen jalan yli, jottei pääse karkuun. Shrimpataan toiseen suuntaan kädet reidelle ja kaivetaan toinen polvi myös läpi. Tämän jälkeen käsi käden alta vedetään viistoon ja tehdään tilaa, että saadaan toinenkin jalka ulos. Vedetään vastustaja guardiin.

3.3 - escape from the back

Pidetään pehva maassa ja käännytään “avoimelle” puolelle. Työnnetään selkä maahan ja vapautetaan sisempi hookki. Kyynerpää sisään (ettei tule käsitriangelia) ja estetään toisella kädellä polvesta, että toinen ei pääse mounttiin. Vedetään hafguardiin.

3.4 - from side mount: back to guard

Poistuminen alta. Käsi lantion alle ja toinen kaulalle ja silta. Alas tullessa työnnetään polvi avautuneeseen tilaan ja toisella jalalla koukataan vastustajan jalka, jotta hän ei pääse kiertämään karkuun. Sitten vedetään kyynärpäästä ja vapautetaan jalka. Katkaravutetaan tarvittaessa vielä toiseen suuntaan, jotta saadaan suljettua guardi.

3.5 - turn on the knee

Kilpparin kautta double leg take down. Tätä en muista miten tehdään “the Alliance Way” jotenkin:

Ulonpi käsi lantiolle ja lähdetään mönkimään ”kellon suuntaisesta” jalka sukeltaa toisen alta ja mennään vatselleen ja siitä polvilleen. Suoraan vastustajan housuista kiinni ja ”alasvienti”.


4 – sweeps

4.1 - 2 from closed guard

Sweeppi 1:

Lähdetään guardista aivan kun tehtäisiin kimuraa, mutta taaempi käsi menee suorana taakse tueksi. Nostetaan lantio ylös ja sukelletaan oman käden alta sweepaten vastustaja ja päädytään mounttiin. Muista pitää paketti tiukkana. 

Sweeppi 2:

Sidotaan sweeppi suunnan puoleinen käsi ja kaivetaan toinen käsi vastustajan polvitaipeen alta. Heilautetaan sweeppisuunnan jalkaa "ympyrässä" ja pylräytetään vastustaja alle.


4.2 - 2 from open and opponent up

Sweeppi 1:

Nilkasta kiinni kädellä ja saman puolen jalka tiukasti lantiolla. Toisella kädellä risti otteella hihasta kiinni ja toinen jalka koukkaa toisen jalan nilkan takaa. Työnnetään jalalla lantiosta vastustaja selälleen.

Sweeppi 2:

Vastustaja väistää hookkaavan jalan. Vaihdetaan hihasta pitävää kättä ja pyörähdetään niin, että saadaan kädellä toisesta nilkasta kiinni ja pyyhkäistään polvitaipeella siitä jalasta josta aiemmin pidettiin kädellä kiinni.

4.3 - 1 from open but opponent on his knee

Hookguardista sweeppi, kun toinen stallaa vatsan päällä. Ota kyynerpäistä kiinni ja nouse ylös suoristaen samalla jalat. 

Postaa käsi taakse ja shrimppaa omaa takamustasi vähän swiippin vastapuolelle ja työnnä underhook samalle puolelle. Ota toisella kädellä toisen puolen käsi haltuun, vapauta sweepin puoleinen jalka hookista ja "kaadu" kyljelleen vetäen vastustaja mukana samalla oikaisten koukuttavaa jalkaa. Mene sivusidontaan tai mounttiin.


5 - Attacks from the guard

5.1 - 4 submissions

Sub 1

Kauluskuristus: Toisella kädellä avataan kaulusta ja työnnetään (four fingers=veitsikäsi) otteella käsi kaulukseen sisään. Lukitaan kyynerpää vastustajan rintakehän päälle ja otetaan toisella kädellä oman käden yli "Brazilian Tiger with Black Balls"-ote. Otsa maahan päällä olevan olevan käden puolella ja sitten kiristetään kuristus.

Armbar - Hihasta ja hauiksen päältä tiukasti kiinni. D:n muotoinen "naapurin markku" ja lukotettavan käden puoleinen jalka nousee vastustajan lantiolle. Jalalla ponnistaenkäännetään lantio niin, että toisella jalalla päästään "potkaisemaan" kainaloon ja painamaan jalka tiukasta hartialinjan mukaisesti. Lantiolla ollut jalka menee pään yli,  polvia yhteen ja painetaan jalapohjilla lattiaa kohti. Katsotaan että vastustajan pikkurilli osoittaa alaspäin.

Kimura - Otetaan ranteesta kiinni, noustaan istumaan ja kierretään käsi käden ympäri ja otetaan "figure four ote" (Apina Grip!!) Lantio kääntyy 90 astetta alle ja jalka menee selän päälle. Jos vastustaja ottaa jalasta kiinni, niin potkaistaan etupotku, niin että ote irtoaa -> kiristetään Lukko. 

Triangeli.... pitää vielä kirjoittaa yksityiskohdat.


6 - passing

6.1 – posture

Selkä suorana… :)

6.2 - 3 passing the guard from different situations


Pass 1

Pitää selvittää onko "pakko" pudottautua polvillee nostaa syliin jos on jo valmiiksi pystyssä.

Kauluksella ollut käsi pyörähtää vastustajan reiden sisäkautta ja "halaa" jalkaa, niin että saat kauluksesta kiinni peukalo-otteella. Toinen käsi pynkeää kyynärpää edellä jalkojen välistä ja ottaa takamuksen alueelta housuista kiinni. Jalat siirtyvät suoriksi taakse, jotta saadaan kunnolla painetta ja pää painuu SAMAN puolen olkapäätä kohti mistä olet ohittamassa. Lähdet kiertämään jaloilla, kunnes olet noin 90 astetta vastustajasta ja sitten työnnät lantion lattiaan, jolloin vastustajan jalka ponnahtaa pääsi ympäriltä ja pääset sivusidontaan.

Pass 2

Otetaan punteista kiinni polven sisäpuolelta ja astutaan jaloilla taakse painaen vastustajan jalat maahan. Oma pää-olkapää-linja laskeudutaan vastustajan vatsalle jotta "lukitaan" vastustajan lantio maahan. Alempi käsi vaihtuu kontrolloimaan jalkaa, ettei se pääse guardiin ja ylempi käsi kaulan alta. Siirrytään ylemmäs ja turvataan sivusidonta.

Pass3

X-Pass


6.3 - Dominate and pass the half guard

Ota underhook kauemmanpuoleisella kädellä ja siirrä pää vastustajan lähemmän puoleisen olkapään viereen otsa lattiaan. Nouse päkiöille mahdollisimman pystyyn ja pidä tasapaino leveänä. Voit hypyttää niin, että polvi tulee irti half-guardista ja sitten siirrät polven lähimmälle puolelle. Pidä pää edelleen matalalla ja tarvittaessa auta toisella jalalla nilkka irti. Siirry sivusidontaan.

Tai

Jos et saa underhookkia niin pidä niskan takaa kiinni ja käänny "reverse" asentoon. Ota niskan takana olevalla kädellä omasta kauluksesta kiinni ja anna "oikeuden olkapäätä. Kävele halfguardissa olevalla jalalla lähemmäs vastustajan takamusta - jalka tuksevasti maassa. Käsi vastustajan lantiolla ja työnnä vastustajan polvi kyynerpäällä oman polvesi yli. Käänny mounttiin, niin että samalla kun polvi menee alas, takana olevan jalan polvi ponnistaa päkiällä toisen polven kainaloon ja työnnä käsi korkealle kainaloon, jotta vastustaja ei pääse työntämään polvea takaisin. Jos nilkka jää jumiin, smashaa olkapäällä ja liuta polvi vatsan yli toiselle puolelle ja ota reverse sivusidonta. Vaihtoehtoisesti irroita nilkka toisella jalalla ( vain jos on underhookit molemmilla puolilla.


7 - side mount attacks

7.1 - 2 armlocks

Lock 1

Americana - Käsi painetaan alas ja otetaan "Figure Four"-ote (Apinaote) samalla painetaan oma kyynerpää vastustajan korvan viereen - voit työntää kyynärpäällä vastustajan päätä vinoon. Lukosta saa tiukemman, jos kääntää vastustajan rannettan samalla ulos päin. Kun ote on turvattu, niin lähdetään liuttamaan vastustajan kättä puolikaaressa kohti lantiota.

Lock 2

Kimura – Otetaan “Figure Four”-ote (Apinagrip). Lantiolla “tapetaan” kyynerpää jalan ikäänkuin reverse sivusudontaan ja astutaan toinen askel pään yli ja kiristetään Kimura.

7.2 - 2 chokes

Choke 1 (En tiedä onko Alliance hyväksytty)

Käsi niskan takana peukalo-otteella kauluksesta. Toisella kädellä otetaan sisäpuolen kainalon alta niskan takaa kauluksesta kiinni. Muljautetaan ylempi käsi kaulalle. Painetaan kyynerpäätä sisäpuolen korvaa kohti ja jos ei täppää niin lähdetään liuttamaan kyynerpäätä kaaressa maatapitkin kiristäen kuristusta.

Choke 2

Sidechoke – käsi niskan alta, vedetään vastapuolen käsinaaman yli ja painetaan päällä. Liutetaan ylempi polvi vatsan yli toiselle puolelle, lantio maahan ja kuristetaan. 


8 - mount

8.1 - 3 attacks

Sub 1

Arm bar - Laita kädet vastustajan rinnalle, jotta saat kevennettyä omaa painoasi, niin että saat siirrettyä jalat oikeaan asentoon - lukotettavan käden puoleisen jalan polvi siirretään vastustajan korvan viereen ja toisen jalan polvi nousee ylös ja jalkaterä työntyy hieman vastustajan kainalon alle. Tämän jälkeen painoa siirretään, niin että jalka saadaan siirrettyä vastustajan pään yli. Vasta sen jälkeen laskeudutaan kättäpitkin alas ja kiristetään kyynerlukko. Pikkurilli alas.

Sub 2

Americana - Käsi painetaan alas ja otetaan "Figure Four"-ote (Apinaote) samalla painetaan oma kyynerpää vastustajan korvan viereen - voit työntää kyynärpäällä vastustajan päätä vinoon. Lukosta saa tiukemman, jos kääntää vastustajan rannettan samalla ulos päin. Kun ote on turvattu, niin lähdetään liuttamaan vastustajan kättä puolikaaressa kohti lantiota.

Sub 3

Ezekiel – Käsi kaulan alta. Ui toinen käsi pään viereen ja työnnä kyynerpäällä vastustajan kättä alas. Tee päällä tilaa kädelle ja ui se kaulan editse ja ujuta kämmen hihan sisään. Jos yletät niin toiselta puolelta myös hihasta kiinni. Muista pitää kyynerpää sisällä, että ei saa käsiä väliin.


9 - back mount

9.1 - 2 attacks

RNC ja Kauluskuristus


10 - throws

10.1 - 2 hips

Throw 1

Lonkkaheitto - vasemmalla kädelle hihasta kyynerpään kohdalta kiinni ja toisella kädellä kainalon alta vyöstä apinaotteella kiinni. Jalat ottavat "neliötanssi" liikkeet ja painoa pudotetaan alas samalla kuin lantio työnnetään vähän "yli" vastustajan keskilinjan. Vastustaja heitetään lonkan yli pyörähtämällä ja nostamalla jaloilla.

Throw 2

Sama mutta sisäpuolen kainalon alta kyynertaipeella.

10.2 - 2 legs


WooT? Mitäköhän nämä on?

Ei kommentteja: