lauantai 29. marraskuuta 2008

#141 BJJ - Lucio

Matkattiin Miisan kanssa lahteen Lucion treeneihin, joissa topikkina oli Sivusidonnasta pakeneminen ja siitä Brabo-Choke.

1. Perus sivusidonnasta pakeneminen. Pidä ensin polvi tiukasti kaverin kyljessä, jotta tämä ei saa mounttia. Sisäkäden kyynerpää lantion alla ja ulkokäsi kaulan editse olkapäälle. Sitten vahva silta ja alastullessa sisäpolvi syntyneeseen tilaan. Ulkojalka menee selän päälle ja kantapää estää kaveria karkaamasta. Vedetään guardiin.

2. Kaveri vastaa siltaan kääntymällä "judo" sivusidontaan. Otetaan katkaravulla hieman tilaa, jotta sisäkäsi mahtuu kaverin alta seläntaakse ja sitten sillataan vastapuolelle ja selän alla oleva käsi työntää kaverin päältä pois. Otetaan selkä.

3. Sama alku kuin kakkosessa, mutta olkapäällä ollut käsi pidetään paikallaan ja sillan jälkeen otetaan brabo-choke.

Painit sivusidonnasta:

Joku (V2) lähdin päältä, polvivatsalle -> puolusti. Takaisin sivusidontaan ja siitä reverse sivusidontaan, mounttiin. Hain kauluskuristusta, kaveri sai sillattua minut sivulleen käännyin takaisin päin ja sain underhookin ja otin selän. Hetki bodytriangelia, jotta sain happea ja sitten hieman rujo bow and arrow choke. (Pitää kysyä Timolta tuon yksityiskohdat)

Joku (V2) lähdin taas päältä. Kaveri oli aika sähäkkä ja pidin jonkin aikaa sivusidontaa ja sitten lähdin turhan löysästi polvi vatsalle ja kaveri pääsi rimpuilemaan. Tästä alkoi tolkuton pyöriminen ja olin välillä alla ja välillä päällä ja lopulta aivan pihalla, josta pääsinkin kuristumaan triangeliin... höh.

Joku (V). Lähdin alta. En muista yksityiskohtia kovin tarkkaan. Pakenin kilpparin kautta ja jouduin taas triangeliin ja analysoin molemmissa erissä syyksi sen, että lähden kilpparista puskevaan single leg takedowniin niin, että pääni on "ulkopuolella" eikä vatsan päällä. Tästä joudun sitten sitten guardiin niin, että halaan yhtä reittä, josta vastustajan on helppo napata triangli. Pitää korjata... jatkettiin ja kaveri antoi kovan vastuksen ja olin taas heittämässä sinisen vyöni ikkunasta, kunnes sain juuri ennen kellon soimista suoran nilkkalukon. Piti vielä kysyä, että kauan kaveri on treenanannut ja se aloitti kaksi.... (jolloin olin jo hajoamassa, että kaksi kuukautta).... ja puoli vuotta. Ei enää harmittanut niin paljoa. Triangelit oli kyllä ihan turhia.

Kivaa oli joka tapauksessa.

Ei kommentteja: