tiistai 9. joulukuuta 2008

#146 BJJ - Timo

Lämmiteltiin itse - pitää vain piiskata itsensä lämmittelemään kunnolla vaikka olisi siitä itse vastuussa. Kylmänä on kurjaan vääntää...

Tekniikkana sweeppejä sitting guardista.

  1. Pidetään kaveria guardissa. Kaveri lähtee nousemaan ylös ja pidetään hihasta kiinni. Otetaan edemmästä jalasta kiinni kantapään takaa ja avataan guardi ja työnnetään kaveri toinen jalka reidestä taakse. Hihalla oleva käsi syöttää käden reiden takaa kiertävälle kädelle. Pyörähdetään jalkojen väliin ja otetaan "kauha"-otteella polvitaipeesta kiinni ja sweepataan kaveri hihasti kiinni olevan käden suuntaan (yläviistoon).
  2. Jos kaveri työntää polvella syliin, niin katkaravutetaan hieman tilaa, jotta voidaan laittaa jalan ympärillä oleva jalka hookiksi nilkan eteen ja sweepataan samaan suuntaan.
Painit - Meitä oli vain kolme painikuntoista, joten vedettiin 3 minuutin eriä ja vaihdetiin ukkoa. Tarkoitukseni oli hakea Halfguard sweeppejä:

  1. (v) Olipas taas vaikeaa. Vedin halfguardiin ja räpeltämisen jälkeen sain rujon halfguard sweepin, mutta en saanut kaveria selälleen. Jonkin aikaa räpellettyäni pääsin mounttiin, mutta en saanut siitä mitään aikaiseksi. Kaveri teki hyvän knee elbow escapen (huoh) ja olin taas guardissa. Tein rätti avauksen ja muistaakseni pääsin sivusidontaan. Aika loppui ja __tutti.
  2. Jatkui saman tien (v2) kanssa. Olen tavallisesti pyörittänyt kaveri vasurilla, mutta nyt oli työn ja tuskan takana, että selvisin taputtamatta. Hävisin varmaan pisteillä. Sain vissiin yhdet sweeppi pisteet ja yhden ohituksen, mutta kaveri oli mountissa jne. iso huoh...
  3. Jatkettiin ensimmäisen kaverin kanssa. Vedin guardiin ja lähdin hakemaan kauluskuristusta. Timo kielsi (heh), kun piti tehdä sweeppi. Yritin vähän puolitosissaan, kun en ole koskaan saanut sweeppejä guardista oikein toimimaan ja kaveri olisi lähtenyt jos olisin pitänyt kunnolla kädestä kiinni. Nyt pääsi postaamaan ja olin niin yllättynyt, että sehän meinasi toimia, että en ehtinyt vetää triangeliakaan. Lähden vetämään omoplataa, mutta olin turhan hidas ja kaveri hyppäsi puoliksi ylitseni ja en saanut sitä tehtyä. Kaveri päätyi sivusidontaan ja taas vitutti (anteeksi). Shrimppasin ja koska minulla oli underhook pääsin selkään ja laitoin body triangelin. En saanut mitään aikaiseeksi (olipa yllätys) ja sitten aika loppuikin.
  4. Painittiin kai tuossa välissä pari muutakin erää, mutta en muista ykstyiskohtia. Pääasiassa ne meni niin, että jouduin tehdä ihan tolkuttomasti töitä, että sain mitään aikaiseksi ja lopettamisetkin oli aika kaukana ja kaverit saivat minut huonoihin paikkoihin joista sitten sai pyngertää takaisin.
Pitkä ja ylämäkinen on äijän tie, mutta mikäs tässä laahustaessa.... :)

Ei kommentteja: