perjantai 9. tammikuuta 2009

#152 BJJ - Timo

Tekniikkana suljetusta guardista Omoplata, Kimura.

Alkaa samalla lailla kuin torstain treeni. Rikotaan kaverin posture, kun on lähdössä ylös ja vedetään käsi ristiin samalla tavalla kuin käsilukossa. Samalta puolelta jalka lonkalle ja sitten otetaan kulmaa nostetaan guardi kiinni korkealle saman olkapään päälle. Kierretään olkapäällä olevan jalan ympäri käsi ja otetaan cable grip:llä kiinni toisesta kädestä ja painetaan kyynervarrella kaverin kaulasta. Muista pitää toinen jalka tiukkana, jotta kaveri ei tule ohi.

Tästä sidonnasta voi sitten ottaa joko Kimuran tai sitten jatkaa työntämällä päätä kauemmaksi ja pyngertämällä jalka kaverin naaman editse -> Omoplata. Yksi vaihtoehto on vielä Triangeli, jos saat tynnettyä kaverin far side käden sisään.

Mainioita tekniikoita, ja näitähän piti lähteä hakemaan sparrissa.

Anonymous (V3) Lähden guardista. Kaveri sai posturea rikottua ihan hyvin. Pääsin kerran ylös, mutta sitten jäin hessu hopoon (doh), mutta palautin itseni saman tien kaverin guardiin. En päässyt ylös helposti, joten päätin kokeilla Lucion matalaa sivulle könyämisohitusta, joka toimi mainiosti. Etenin vain Halfguardiin päälle, josta lähin hakemaan kauluskuristusta. En saanut tarpeeksi syvää otetta ja kuristusta puolustaessa jäin alle halfguardiin. Kaveri smashasi mallikkaasta 100-kiloa halfguardia ja en päässyt sweeppi asentoon, joten palautin guardiin. Lähin hakemaan päivän tekniikkaa, mutta jätin far side jalan huomioimatta ja löysäksi, joten kaveri könysi sitä kautta ohi... aika loppui.

Anonymous (V). Pidin guardia ja kauluskuristin Braulio tyylillä. Lähdettiin uudestaa ja lähdin hakemaan päivän tekniikkaa ja pidin far side jalan kontrollissa ja sain tehtyä omoplatan. Vaihdettiin puolta ja olin guardissa ja neuvoin posturen rikkomista ja kauluskuristuksen kulmaa ja annoin kaverin tehdä.

Anonymous (V3) lähdin guardista. Avasin guardin Alliance standardilla, kokeilin jalka lukkoa, mutta kaveri puolusti ja nousin ylös kontrolloimalla jalkaa. Ohitin smashillä ja siitä reverse sidecontrollin kautta mounttiin ja triangeli päältä. En saanut kiristettyä päältä kunnolla ennen kuin aika loppui.

Jesse (p3), Menin karkuun 5 minuuttia, kerran näin kimuran paikan mutta Jesse puolusti nopeasti. Muuten lähinnä väistelin hienoja lopetuksia j. :)

Kivaa oli, kun sai pitkästä aikaa hyökätä ja lopettaa... :)

Ei kommentteja: