maanantai 25. toukokuuta 2009

BJJ SM 2009

Ensimmäinen liiton alainen kisa takana ja olen ehjä - nyt voi tyytyväisenä täyttää 40 torstaina!

Oli aivan älyttömän hienoa. Jännitti niin, että olisi pitänyt olla yksityisvessa. Jännitystä ei yhtään helpottanut, että olin reilu kuusi kiloa alipainoinen sarjaani. Pitää varmaan ostaa vaaka kotiin. :) Jännitti viimeiseen minuuttiin, mutta pahin jännitys katosi heti, kun käteltiin tatamilla.

Matsi lähti gameplanin mukaan, eli gripit kiinni ja veto halfguardiin, mutta siten olikin jo hankalampaa - sweepeille ei ollut yhtään tilaa. Matilainen nollasi sweeppini pelaamalla hienoa jiujitsua. En saanut kunnolla deep halfguardia ja vaihtelin lockdownin ja deeppiin menoyritysten välillä, kunnes noin kahden minuutin kohdalla Tuomas kaivoi underhookin ja lähti ohittamaan. Yritin syöttää vielä lievettä jalkojen välistä, jotta olisin saanut sweepattua transitiossa, mutta ohitus oli erittäin tiukka ja hieno. Sitten tuli jäätyminen - Tuomas piti tiukkaa sivusidontaa ja pähkin vain, että olo oli kuin ruuvipuristimessa ja drillaamalleni Saulon running escapelle ei ollut yhtään tilaa ja sitten olinkin jo mountissa alla. Grapewinet estivät kunnolla siltaamisen. Kun sain toisen jalan vapaaksi ja yritin crossfacella tehdä tilaa, jotta saisin undehookit takaisin, mutta laitoin käteni aavistuksen liian syvälle crossfacettaessani. Tuomas käytti tilanteen heti hyväksi ja työnsi hienosti käteni yli ja nappasi sivukuristuksen. Sain vielä käteni jalkani ympäri ja yritin puolustaa kuristusta, mutta se oli jo liian myöhäistä - nuppi himmeni siihen tahtiin, että oli pakko taputtaa ajassa 2.43.

Oli hienoa otella, kun Tuomas veti tiukkaa teknistä BJJ:tä ja sai pelata tekniikalla tekniikkaa vastaan - hävisin taitavammalle. Iso kiitos Tuomakselle mainiosta vastuksesta.

Nyt jälkikäteen tulee tietenkin n+1 tekniikkaa mieleen, millä olisi pitänyt vastata siihen tai tuohon, mutta tuossa tuli hyvin esille, että jos matsissa joutuu ajattelemaan, on jo myöhässä.

Nyt treenaamaan isojen miesten kanssa sivusidonnasta pakenemisia ja drillaamaan niin pirusti, jotta tekniikat tulee takaraivosta - eikä miettimällä. Voi olla, että pitää mennä heiluttamaan kahvakuulaa crosstraing-tunnille, kun semmonenkin tuolta viikko-ohjelmasta löytyy, jotta ei tarvitse otella 7kg liian kevyenä... laihduttamaan en ryhdy

Ei kommentteja: