maanantai 20. heinäkuuta 2009

#203 BJJ - Jesse

Loman jälkeen ensimmäiset treenit. Lämmiteltiin loikkimalla ja sitten mentiin tekniikkaan.

1. Selän otto: Kaveri lähtee avaamaan guardia perusavauksella. Otetaan molemmilla käsillä lantiolla olevan käden hihasta ote. Pieni silta ja nypätään kaverin ote irti ja vedetään käsi ristiin yli. Straight-armataan ristiin mennyt käsi niin että se jää jumiin ja toisella kädellä otetaan selän yli kainalosta kiinni.

Jalka lantiolla ja pieni katrapu ja sitten samalla jalalla lähdetään hilaamaan kaveria kumoon niin että saadaan otettua selkä ja hookki sisään.

2. Sweeppi: Sama alku, eli kaveri lähtee avaamaan guardia perusavauksella. Otetaan molemmilla käsillä lantiolla olevan käden hihasta ote. Pieni silta ja nypätään kaverin ote irti ja vedetään käsi ristiin yli. Straight-armataan ristiin mennyt käsi niin että se jää jumiin ja toisella kädellä otetaan selän yli kainalosta kiinni (tai vyöstä, kuten Jacaren videolla).

Sisempi käsi ottaa jalan alta hookin ja sitten otetaan toisella jalalla kulmaa ja sweepataan kaveri, niin että päästää mounttiin.

3. Armbar: Taas sama alku, mutta sweeppi ei onnistukkaan, joten jalan alle menossa ollu käsi kiertääkin jumissa olevan käden alta ja ottaa olkapäästä kiinni. Sitten tehdään jalalla lantiosta taas kulmaa, kädellä työnnetään päätä hieman kauemmas ja napataa suora kädilukko.

Painit.

(V): Mukava kaveri ja vedin sopivalla paineella ja annoin vähän tilaa tehdä päivä tekniikkaa. Ohitin guardin pari kertaa, kun halusin treenata matalaa switch base ohitusta.

(V): Iso ja vahva kaveri, joka paini voimalla. Lähdin alta ja yritin päivän tekniikkaa, mutta kun iso ja vahva kaveri on päättänyt, että ei anna kättään ristiin, niin eipä siitä minun taidoilla mitään tullut. Vedin guardista trianelin ja kaveri puolusti Can Openerilla, josta ystävällisesti huomautin. Aloitettiin niin, että olin päällä. Ohitin Low Switch base ohituksella ja olin hetkin sivusonnassa. Kokeilin jalkalukon hakemista, mutta kaveri riuhtoi aika vahvasti, joten plörinäksi meni ja palasin sivusidontaan. Sitten menin mounttiin switch basesta ja hain kauluskuristusta, jota en saanut. Vaihdoin Americanaan ja aika loppui juuri kun kiristin. :)

(P4): Lähdin alta ja kaveri nousi nopeasti ylös. Siirryin avoimeen guardiin ja lähdin hakemaan spiderguardia ja siitä single leg guardia. Hetkin meni kuten ajattelinkin, mutta sitten kaveri tuli ohi. Pakenin eri suuntiin, mutta ne nollattiin aika mainiosti. Sitten sain erikoisesta asennosta inverted triangelin, mutta hyrrät olivat niin sekaisin, että en tiennyt mihin suuntaan se kiristyy. Kaveri nousi seisomaan ja minä roikuin 69-asennossa inverted triangelin kiinni. Päästin irti, kun ei kerran kiristynyt ja sitten taas pakenin positiosta toiseen. :)

Treenin jälkeen, kylki ilmoitti, että olin taas aloittanut loman jälkeen liian kovaa ja nyt pitää palautella kylkeä pari päivää - pieni venähdys siis. :(

Ei kommentteja: