torstai 13. elokuuta 2009

#213 BJJ - Jesse

Tänään menin Vuosaaren edistyneiden treeneihin, jossa Jesse veti Lucin Intermediate ohjelman mukaisen tunti numero kakkosen.

Kävimme alkulämmittelyinä Fabio Gurgelin "pakottamia" (hehe) Alliancen perusohjelmassa olevia itsepuolustuksia - eli lähdimme maasta, pukkasimme jalalla kaveria kauemmas ja nousimme teknisellä ylösnousulla ylös. Sitten kaveri tulee snagari-heijarilla päälle joka torjutaan S-torjunnalla ja mennään samalla sisään. Siitä sitten kaadettiin ensin taakse kiertäen. Sitten kakkos variaationa lonkkaheitto ja suora käsilukko ja kolmantena kaveri ottaa niskalukon pystystä ja vietiin siitä alas. Nämä olivat itse asiassa ihan hauskoja harjoitteita, vaikka jotkut palstoilla purnasivatkin näiden itsepuolustusten tuomisesta ohjelmaan. Combat hapkidoa treenanneena olen kyllä hieman eri mieltä itsepuolustuksessa suoran käsilukon maassa vetämisestä nakkikioski jonossa... nojoo Kiva niitä oli silti treenata.

Sitten mentiin itse Lucion ohjelman mukaiseen tekniikkaan, joka tänään oli mountista pakenemisia. Ensimmäinen oli ns. B.G. Escape, jossa otetaan kädellä lahkeesta vaivihkaa kiinni. Sitten sillataan ja nostetaan puntista nilkka ylös ja napataan nilkka kiinni. Tämän jälkeen suoristetaan omaa vartaloa niin, että saadaan siirrettyä kaverin polvi alemmas, jolloin oma kyynerpää mahtuu pitämään polvea alhaalla. Sitten vain sujautetaan polvi jalan alta kyynerpään pitäessä kaverin jalkaa paikallaan. Loppu tehdäänkin samalla tavalla, kuin normaali knee - elbow escape.

Seuraavana paettiin mountista Butterfly-Guardiin. Jos kaverilla on molemmat kädet maassa pääsi yläpuolella. Laita omat kädet kaverin lantiolle ja siltaa voimakkaasti. Pidä kädet suorina, niin että polvet mahtuvat jalkojen välistä ja vedät kaverin Butterfly-guardiin. Siitä vedettiin sitten normaalin Butterfly-Guard sweeppi.

Kolmas lähti samalla tavalla, kuin tuo edellinen, mutta jalkojen välistä tuli vain yksi polvi ja sitten tehtiin "kuperkeikka" taaksepäin kaverin mukana ja otettiin suora nilkkaukko. Joopajoo.. ei ollut miekäläisen juttu.. :D

Sitten sparrattiin kaksi erää tehtävä-sparria mountista ja kaksi tavallista 6 minuutin erää.

(P3) Lähdin alta ja pääsin karkuun muutaman minuutin kiemurtelun jälkeen. Pidin Saulon "survival asentoa" ja hain siitä paikkoja paeta. Meinasin jäädä rannelukkoon, joten pitää olla tarkkana missä pitää kättään lantiolla. Menin päälle ja jouduin siitä pois.. :)

(S) Lähdin päältä pidin hetken grapewinejä lantio alhaalla ja hain ezekieliä, vaihdoin ylämounttiin ja yritin ristikuristus, armbar komboa. Jouduin vaihtamaan kerran sivulle polvi vatsalle positioon, koska kaveri oli todella vahva ja liikkuva ja siitä takaisin mounttiin. Yritin hakea kauluskuristusta, kaveri siltasi ja siirryin s-mounttiin. Kaveri meni kyljelleen ja lähdin hakemaan jousikuristusta, mutta sitten kaveri veti halguardiin - eli tehtävä oli suoritettu. Siirryin alle ja melkein annoin selkäni, mutta pääsin pakenemaan peruskurssin pakenemisellä ja vedin siitä halfguardiin.

(S) Normaalisparria - lähtö mountista. Kaverin nappasi saman tien päivän tekniikalla halfguardiin ja siitä guardiin. Hetken hihiteltyäni, että mitenkäs tässä näin kävi lähdin ohittamaan matalaal Barbosa-ohituksella. Ohitin ja otin sivusidonnasta harnessotteen ja siitä tiukasti polvi vatsalle ja takaisin mounttiin. Yritin hakea amerikana - siitä suoraa käsilukkoa ja kimuraa, mutta sitä rakentaessani tasapaino oli valunut liikaa ja jouduin sweepatuksi alle pitämään guardia. Kaveri pääsi halfguardiin ja vedin syvään halguardiin ja siitä Lucion intermediate tunnin nro 10 deep halfguard sweeppi, jolla pääsin "takakautta" taakse ja siitä halguardiin päälle. Ohitin ja samalla tavalla mounttiin. Vähän aikaa hain lopetusta ja sitten tunaroin taas mountin ja jouduin alle pitämään guardia. Piip sanoi kello.

Neljäs erä - minä menin vessaan, kun vatsa oli jostain syystä sekaisin... :o? Ei olisi pitänyt vetää Gainomaxia tyhjään vatsaan juuri ennen treeniä...

Kylki kesti aika hyvin - voimaa ei voi käyttää vielä ollenkaan, mutta tuo on itseasiassa erittäin hyvä juttu, koska tämän päivän sparri alleviivasi hyvän posturen/tasapainon tärkeyden - kun ei ole mahdollista käyttää voimaa jäkittämällä sweeppejä yms. vastaan, korostuu kehon tasapainon ja asettelun tärkeys. Pitääpä alkaa keskittymään tuohon oikein kunnolla.

Ei kommentteja: