tiistai 7. syyskuuta 2010

#349 BJJ - Timo

Lämmiteltiin ja tekniikkana otettiin ezekiel-kuristus selästä yksittäisenä tekniikkana ja sitten vastatekniikkana jos on guardissa ja kaveri lähtee tekemään hip bump-sweeppiä - Halataan sweepin puolelta vartalosta ja sprawlataan saman puolen jalka. Tuodaan polvi takaisin ja nostetaan jalka toisen jalan yli ja otetaan selkä, jonka aikana jo laitetaan ezekiel kiinni.

Painin ensimmäisen erän Samin kanssa ja en pääsyt yhtään mukaan rytmiin - meni täydeksi puolustustaisteluksi ja sekään ei sujunut. Toinen erä Timon kanssa ja eipä ollut helppoa sekään. Kolmannessa erässä oli virta jo niin loppu, että en muuten vaan enää jaksanut tehdä mitään ja neljännestä erästä en enää oikein muista mitään. Timo tosin näytti yhden hyvä sweepin guardista.

Tunnin jälkeen heiluteltiin kahvakuulaa ja sen jälkeen istuttiin Timon kanssa ihmeteltiin peliäni ja mikä siinä mättää. Todettiin että kokeilen "vapauttaa mieleni".. tiukan gameplaniin tiujottamisen sijaan ja ottaa Senhidomainen First Weapon to First Target ajattelu käyttöön. Sitten painittiin ja Timo antoi tilaa hyökkäyksille ja minä hyökkäsin minkä kerkesin. Oli aika vapauttavaa ja huomasin, että tuijottamalla sitä yhtä game plania, jää monta tilaisuutta käyttämättä. Vaikka gameplan on ehdottoman tärkeä työkalu, niin se ei ole ainoa asia mitä tuijottaa. Pitää kokeilla nyt hetki vapauttaa peliä ja pitää se game plan sen pohjana, mutta ei määräävänä....

Toinen asia oli 1, 2 ja 3 ja sitten pitää jo mennä - ei jäädä ihailemaan sitä omaa suoritusta grippien hankinnassa tms. osasuorituksessa.  Kiitos Timo, tästä on taas hyvä rakennella.

Mielen vapauttamisen kunniaksi laitetaan tästä teinivuosilta päräyttävä musiikkivideo :D:

Ei kommentteja: