tiistai 1. maaliskuuta 2011

#406 BJJ - Timo

Tänään ei enää ota yhtä paljon aivoon, kun kävi päässään läpi asiat ja totesi, että herneitä nenään ottamalla tästä ei saa mitään irti - eli ei muutakuin rinta rottingilla kohti uusia tappioita. :) BJJ kuitenkin perustuu tekniikkaan ja vipuvoimiin. Se huomaa hyvin, kun painii esimerkiksi mustavöiden kanssa, kuinka vaivattomasti he pystyvät viemään meitä aloittelijoita.

Jos voimapaini oikeasti kiinnostaisi, niin olen väärässä lajissa. ;) Tämä on vain aika pitkä polku ja välillä tekee mieli oikaista, vääntämällä voimalla, mutta se ei ole jiu jitsua....

Tänään oli taas kivaa. Lämmittely, alasvientejä pystysparria ja lopuksi pystystä viiden minuutin eriä, joissa laskettiin pisteitä omissa päissämme tulevia kisoja varten.

Peukalolla pystyy jo ottamaan varovasti grippejä, joka helpottaa painia huomattavasti ja sain jopa yhden suoran nilkkalukon, joskin kevyessä tekniikka sparrissa, mutta kivaa se silti oli. Toisessa erässä selvisin Samin kanssa vissiin ekaa kertaa taputtamatta ja pääsin jopa lopulta päälle sivusidontaan - pisteissä kuitenkin hävisin noin 10-2, mutta kuten joku viisas on tokaissut - points are for pussies. Ainiin ja testasin Paven iron-closed guardia.. ihan käsittämätöntä miten kaveri voi puristaa jaloilla niin, että meinaa kylkiluut mennä. :D

Jotenkin on peruskonseptit hukassa. Nyt pitää unohtaa uudet tekniikat ja liika ajatteleminen vähäksi aikaa ja keskittyä sparriin enemmän konseptitasolla ja antaa tekniikoiden tulla takaraivosta. Pakko sinne on jotain olla tarttunut neljässä vuodessa... saa nähdä... pääasia, että saa käydä matolla möyrimässä.

Ei kommentteja: