maanantai 7. maaliskuuta 2011

Master of Illusion or a student of reality?

Potku netissä on keskustelua itsepuolustuksesta ja siellä oli Defendo-porukan videossa hieno teksti:"It is better to be student of reality, than a master of illusion". Tuo kuvaa minusta hyvin tilannetta monessa kamppailulajissa, jossa viuhdotaan kuvitteellisia vastustajia tai treenataan vain ennalta sovittuja hyökkäyksiä vastaan. BJJ:kin on kehittynyt urheilun suuntaan ja jos ei ikinä treenaa lyönneillä, niin ei kannata yllättyä "tositilanteessa", kun paini muuttuu yllättävän haasteelliseksi nyrkkien heiluessa.

Monille tosin riittää, että paini on kivaa ja hauska harrastus ja tuo IP-puoli ei kiinnosta - hyvä niin, kunhan ei elä harhakuvassa, että pärjää missä vain kun on treenannut n vuotta sportti-bjj:tä. Varmasti pärjää monessa tilanteessa, mutta yllätyksiä on luvassa.

Itse käyn BJJ:ssä siksi, että se on äärimmäisen kivaa painia kavereiden kanssa "herrasmiessäännöillä" - eli tuo on lähestulkoon ainoastaan hauskanpitoa, koska en näy että omassa elämässäni tarvitsisin valmistatautua taistelemaan henkiinjäämisestä tuolla kadulla.

Sunnuntai porukkammekin treenaa Gracie Combativesiä tuolla samalla hauskanpitoasenteella, jotta tuo lyöntipuoli olisi edes jollainlailla tuttua ja se on itse asiassa tosi kivaa painia vaparihanskat kädessä, niin että niillä "merkataan" lyöntejä.

Jos haluaa tosissaan harrastaa itsepuolustusta, niin siihen on ehkä paremminkin sopivia lajeja, kuten Defendo, Krav Maga yms. Minulle nuo ovat vähän turhan "totisia" lajeja, mutta itsepuolustus onkin totista hommaa, missä yritetään pysyä hengissä. Tässä mainio video Defendo porukan mattotouhuista. Samoja periaatteita, kuin BJJ:ssä, mutta astetta rujommalla asenteella:

Ei kommentteja: