torstai 31. maaliskuuta 2011

Viikon kysymys #7?

Tällä viikolla kysellään likaisissa puvuissa, pesemättömissä jaloissa ja törkyisillä tatameillä pesivistä pöpöistä. Itse olen joutunut syömään viimeisen neljän vuoden aikana 2 antibioottikuuria pöpöjen takia ja kerran hoidattanut märkäruven resepti-voiteella. Viime vuonna pääsin jopa HYKS:n testeihin, kun joillain saleilla oli löytynyt sairaalabakteeria, mutta minuun ei onneksi osunut.

Vaihdan ja pesen puvun joka treenin jälkeen ja käyn suihkussa samantein, jotta moiset pysyvät minimissä. Amerikassa matoilta tarttuvat pöpöt ovat todella iso ongelma ja on luultavasti vain ajan kysymys, kun rankemmat pöpöt rantautuvat kotoisille tatameille. Jos haluat menettää ruokahalusi, niin googleta staph infection kuvia... :(

EDIT: Tänään juuri kuulin, että yhdellä kaverilla salilla on märkärupea, joskin hän lopetti samantien painimiset ja sai lääkäristä kuurin. Eli jos nyt huomaat itselläsi kutiavia rupimaisia näppylöitä, niin samantein lääkäriin ja tatamille vasta, kun se on täysin parantunut. (tietoa märkäruvesta).

Keskustelua voi käydä taas Potku.netissä




5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttäisi että n. joka neljännellä on jotain ollut mitä ainakin kyselyyn vastanneet.

Mutta se mitä itse teen aina, pesen jalat, pyrin käymään heti suihkussa, vaihdan sukat usein, pesen puvun joka treenin jälkeen, hoidan haavat ja tarvittaessa jos haava ei sulkeudu hyvin niin pysyn poissa salilta kunnes on kunnossa.

Mutta kaipa noi pöpö jututkin noudattaa paska nakki-lakia

Unknown kirjoitti...

Mitenhän painitossut vaikuttaa asiaan? Meinaan kuinkakohan paljon painijoilla on samaa vaivaa? Luulisi että jalat on monesti se kriittisin paikka näissä. Jos sitä silsa joskus iskisi, niin kehtaisikohan sitä silti tossut jalassa nujuilla sen varoajan? Vai jättäytyä suosiolla kokonaan kotiin?

Ei onneksi ole edes sitä silsaa iskenyt *kop kop puuta*.

Bastardo kirjoitti...

Itse olen välttynyt kaikilta pöpöiltä. Iho paikkaantuu melko nopeasti ja tuoreet haaverit peitetään teipillä. Jalat pesen aina ennen treenejä ja suihkussa käyn yleensä heti kun kotiin pääsen. Puvun tulen pesemään vähintään kerran viikossa.

Kovin pitkään en ole vielä lajia harrastanut, pukukin vasta tilauksessa, joten ei voi kuin koputella puuta.

bantza kirjoitti...

Kyllähän ne painitossut vaikuttaa jalkasilsan leviämiseen. Monissa liikuntapaikoissahan ei painimolskilla saa treenata kuin kengät jalassa. Jalkasilsa kuitenkin noista taudeista sieltä lievimmästä päästä, et jos iskee niin hoitoa (esim. lamisil solo), muutaman päivän pois treeneistä ja sit vaikka tossut jalassa treeneihin.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä hieman turhan epämääräinen kyselyssä tuo "lääkärinhoitoa vaativa". Jotkuthan käyvät näyttämässä lääkärille suunnilleen mustelmatkin, kun taas jotkut eivät mene lääkärille vaikka pää olisi irti.

Eli tuossa kyllä-tulosjoukossa on varmaan osa ihan tuota perus jalkasilsaa ja taas ei vastauksissa hurjempiakin pöpöjä.