lauantai 28. toukokuuta 2011

Treenikaverit, ego... ja 42

Katselin tuossa pitkästä aikaa SBGi:n videoita ja siinä oli hyvää tarinaa millainen on hedelmällinen treeniympäristö, missä kaikki "opettavat" toisiaan - steel sharpens steel.

Esimerkkinä tilanne missä saat lopetettua kaverin samalla tekniikalla joka kerta. Jos sana tapahtuu kerran tai kaksi ja kaveri oppii puolustamaan sitä, niin tilanne on normaali.

Jos taas lopetat saman kaverin samalla tekniikalla kolme, neljä tai useamman kerran ja et käy kaverin kanssa läpi niitä aukkoja minkä takia kaveri jää joka kerta samaan lopetukseen - tällöin on ego tullut peliin mukaan ja kyseessä alkaa olla oman itsetunnon pönkittäminen eikä yhteinen treenitilanne.

Tämä ei tarkoita, että keskellä treenejä ja tai sparria aletaan höpöttämään ohjeita, mutta treenin jälkeen voisi olla kaikkien oppimisen kannalta hyvä jos kävisi kysymässä kaverilta, josko hän haluaisi käydä tilanteen läpi ja pähkiä yhdessä miten sen voisi torpata. Tämä toimii tietenkin toisinkin päin, eli jos joku lopettaa sinut jollain tekniikalla joka on uusi, niin voi mennä kyselemään mitä hittoa siinä tapahtui - näin minä opin eilen Tommilta kimuran kilpparista alta.

Ainiin - täytin tänään 42... Life is Good :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onneksi olkoon!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut loistoblogin pitäjälle!!!

Unknown kirjoitti...

Hyvät syntymäpäivät (näin päivän myöhässä)

J-A kirjoitti...

Onneksi olkoon!

Tohon juttuun, niin mä en hirveästi jengiä vielä lopettele, mutta aina annan palautetta, siitä miltä musta on tuntunut tilanteen tai lopetuksen jälkeen.

Ei se välttämättä mua itseä auta, mutta jos toveri saa näin esim tiukemman kuristuksen ensikerralla, niin hyvä niin!

Ja on mukavaa, kun muutkin antavat samanmoista palautetta. Monia kertoja on kontrolli ollut luokatonta ja tästä on kiva kuulla allaolijan mielipide...