lauantai 21. tammikuuta 2012

#539 BJJ Seminaari Michelle Nicolini

Tänään alkoin Nicolinin viikonloppuseminaari ja kontulan salilla olikin väkeä, niin että seinät pullisteli - reilu puolet porukasta naisia, mikä on aika harvinaista salilla. Älyttömän hienoa, kun on varmaan hienoa kerrankin painia saman kokoisten vastustajien kanssa. Itse vingun, kun painoeroa on yli 15 kiloa - saati sitten kun sitä on yli 40 kiloa.

Alkulämmöt olivat aika perinteiset ympyrän juokut ja sitten jiujitsun omaisia drillejä - samantyyppisiä mitä aina Jessen kanssa tehdään.

Tekniikkana käytiin n+1 tekniikkaa halguardista - aika moni oli tuttuja syksyn halfguard sessioista, mutta muutama hyvä uusi juttu tuli. Päälimmäisenä jäi mieleen z-guardin nollaaminen nostamalla halfguardissa oleva jalka korkeaan polviasentoon, niin että polvi on kaverin takamuksessa kiinni ja siitä head and arm kontrollin uiminen. Hyvä tekniikka, johon pystyy tosin aika helposti vastaamaan vetämällä syväänhalfguardiin, kunhan ajoittaa sen samaan hetkeen, kun kaveri nostaa sen jalkansa.

Loppu sparrina vedettiin rivitehtäväsparria halfguardista ja aluksi oli tuon polven noston kanssa ongelmia, kunnes tajusin tuon syvään halfguardiin vetämisen. GB-Gymiltä tullut kaveri tosin nollasin deephalfguardinin Bill "the Grill" Cooperin halfguard killeristä tutulla setillä (alankin tästä seuraavaksi kirjoittamaan hate mailiä billille). Todella kivaa painia kavereiden jotka olivat muilta saleilta - yllättävän erilaista peliä - pitäisi tehdä tälläistä vaihto-oppilas toimintaa enemmänkin.

Olin lukenut seminaarikutsun huolimattomasti ja en huomannut että tämän päivän kakkostreenit olivat NoGi-treenit. Selkäni oli ensimmäisistä treeneistä jo sen verran väsynyt, että päätös skipata kalsaripainit oli helppo, kun en muutenkaan pidä NoGi-hommista. Huomenna sitten kahdet pukutreenit.... jos selkä suo.

...ainiin. Onnea kaikille Europeanssiin menijöille.

Ei kommentteja: